32. kolo
08.04.2017 20:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Lorient 1:4

Olympique Lyon na domácím stadionu absolutně propadnul. Umožnil tak Lorientu vyhrabat se z obtížné situace.

Les Gones před vlastními příznivci předváděli v poslední době naprosto skvělé výkony. Po prvním poločase zápasu s Lorientem to vlastně taky nevypadalo, že by se měla zrodit nějaká pohroma. Jenže druhé dějství svěřenci Bruna Génésia totálně prospali a na třetí příčku, zaručující předkolo Ligy mistrů, mohou zřejmě už definitivně zapomenout.

Ve 28. minutě našel na hranici šestnáctky Memphis Depay kolegu Corentina Tolissa, jehož skákavá střela zapadla přesně k pravé tyči Lecomteho brány - 1:0. Ve 42. minutě se odehrál moment, který zřejmě dosti výrazně ovlivnil zbytek utkání. Jérémie Aliadiére nahrál Majeedu Warisovi, jenž stál mimo velké vápna, když se z první opřel do balonu, který se zakroutil do sítě - 1:1. Nutno dodat, že Anthonymu Lopesovi trochu překážel vlastní spoluhráč.

Ve 49. minutě vběhnul Moukandjo do vápna, kde předvedl nedobrou minelu Emanuel Mammana, takže míč mohl přes veškerou snahu brankáře uklidit do svatyně dobíhající Sylvain Marveaux - 1:2. Poté se na trávník dostal i Alexandre Lacazette, původně šetřený pro čtvrtfinálový duel s Besiktasem v rámci Evropské ligy.

Mathieu Valbuena mu poslal centr z přímého kopu a pětadvacetiletý kanonýr se prosadil, nicméně rozhodčí Nicolas Rainville nemohl branku uznat kvůli ofsajdu. Lyonský klenot tak bude muset na pětadvacátou trefu počkat minimálně do střetnutí s Bastií. V Parc Olympique Lyonnais ve zbytku tohoto mače úřadoval už jenom Benjamin Moukandjo.

Kapitán kamerunských vítězů Afrického poháru národů dostal v 74. minutě od Stevena Moreiry pobídku přímo před bránu, kde nedal Lopesovi šanci - 1:3. Trochu to možná zavánělo ofsajdem, nicméně rozhodčí situaci pustili. Les Merlus protivníka nadále tlačili do úzkých a zřejmě to nemohlo dopadnout jinak, než čtvrtým zásahem.

Domácí jednička vyrobila strašidelnou přihrávku, kterou vystihnul Moukandjo a chladnokrevně zakončil - 1:4. Tým Bernarda Casoniho se tak díky deváté výhře v sezoně vyhoupnul poprvé od října mimo ryze sestupové pozice. Za týden zajíždí na Stade de la Mosson do Montpellieru, což je určitě hratelný soupeř.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele