34. kolo
23.04.2017 21:15 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Olympique Lyon - AS Monaco 1:2

Šlágr 34. kola nejvyšší francouzské soutěže nakonec lépe zvládli hosté z Monaka a opět se přiblížili k titulu, bodově se dotáhli na vedoucí PSG a k tomu mají jeden duel k dobru. Dokázali tak navázat na úspěšné vystoupení ve čtvrtfinále Ligy mistrů, kde díky výhře 3:1 nad německým Dortmundem postoupili mezi čtyřku nejlepších v EL. Olympique zůstává na čtvrtém místě se sedmapadesáti body a před pátým Bordeaux je pouze o dva body.

Lyon ve čtvrtek sehrál hodně náročný souboj ve čtvrtfinále Evropské ligy a únava na něm byla znát. Už po necelé čtvrthodině hry zahrozilo zázračné dítě světového fotbalu Kylian Mbappé, jenž si naběhl na krásnou přihrávku na levou stranu, obešel protihráče a tvrdě vystřelil, domácí brankář Lopes dokázal tuto bombu vyrazit před sebe. Po půl hodině hry zahrozil na druhé straně Depay, ale příliš dlouho váhal se zakončením a gólmana Subašiče nepřekonal.

Hosté se dostali do vedení ve 36. minutě, kdy po rohovém kopu z pravé strany dokázal Glik posunout hlavou balón na kanonýra Falcaa a ten se ze dvou metrů taktéž hlavou nemýlil. Dvě minuty před přestávkou předvedl nádhernou kličkovanou Bernardo Silva a vzápětí vypálil z dvanácti metrů, jeho bomba se odrazila od vzdálenější spojnice zpět do pole. Neuběhlo ani šedesát sekund a druhou branku knížecího klubu vsítil Mbappé.

Teprve osmnáctiletý útočník po dobré práci Bagayoka získal balón na pravé straně šestnáctky, zbavil se protihráče a poté obloučkem zakončil ke vzdálenější konstrukci. Ihned po změně stran si Lopes poradil s technickým pokusem Mbappého, na druhé straně vystřelil z otočky Cornet a Subašič vytáhl míč na rohový kop. Po jeho zahrání se dočkal Lyon snížení, centr Depaye usměrnil hlavou přesně pod břevno nabíhající Lucas Tousart.

Po hodině hry mohl Monaku vrátit dvoubrankové vedení záložník Lemar, avšak po jeho přímém volném kopu dokázal zkrotit balón v rukavicích připravený Lopes. Hosté měli mírně ze hry i v dalším průběhu, v 82. minutě po načechraném pasu Dirara hlavičkoval prudce Germain a Lopes musel fantasticky boxovat do bezpečí. Z následné protiakce hlavičkoval po pasu Rafaela aktivní Tousart a byl blízko ke své druhé brance, vzdálenější konstrukci minul o pár decimetrů. Pak si Monako pohlídalo těsný náskok až do samotného konce.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle se nepovedlo , ale chytnul jsem další 2 překvápka R BK a Brémy takže spokojen.

Reagovat
patrikhm

R BK??

Reagovat
smazaný uživatel

Copak?

Reagovat
patrikhm

No co znamená ta zkratka??

Reagovat
smazaný uživatel

Rosenborg Trondheim .

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 (Mateta,Depay - Mbappe)

Reagovat
smazaný uživatel

Allez l'OL !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele