35. kolo
30.04.2017 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - Paris Saint-Germain 3:1

Šlágr 35. kola francouzské nejvyšší soutěže přinesl nesmírně zajímavý průběh a také překvapivou výhru Nice. To dokázalo před vlastními fanoušky zdolat vládce posledních let z PSG v poměru 3:1 a výrazně mu zkomplikovalo cestu za obhajobou titulu. Pařížský výběr totiž tři kola před koncem ztrácí na vedoucí Monako tři body, které má navíc jedno utkání k dobru, právě před konkurentem z OGC disponuje jen tříbodovým náskokem.

K úvodní šancí nedělního zápasu se dostali hosté. V 5. minutě vyslal nenápadnou střelu z pravé strany z dobrých dvaceti metrů Ángel Di María a brankář Cardinale vyrazil skákavý balón s problémy před sebe, před dotírajícím Cavanim odkopl balón na poslední chvíli skluzující Dante. Domácí se dostali do vedení ve 26. minutě, prosadil se šestadvacetiletý "enfant terrible" současné fotbalové scéně - tedy Mario Balotelli.

Ghanský rodák skóroval počtrnácté v tomto ročníku Ligue 1 po přihrávce Ricarda Pereiry a z hranice potového území vypálil přesně k levé tyči, brankář Trapp se po balónu natahoval marně. Nice zvýšilo svůj náskok tři minuty po přestávce, tentokráte měl přesnou mušku aktivní Pereira. Ten si po nahrávce od Belhandy navedl míč blíže do středu a z hranice šestnáctky parádně vypálil levačkou.

Jeho kroucený pokus se odrazil od vzdálenější konstrukce do sítě, Trapp neměl ani v tomto případě nejmenší šanci zasáhnout. Hosté se vrátili do hry o bodový zisk v 64. minutě. Po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval z osmi metrů rozběhnutý Thiago Silva a Marquinhos v brankovém území usměrnil míč taktéž hlavou k bližší tyči. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohli hosté dokonce vyrovnat, i tentokráte zahrozili po rohovém kopu.

Na načechraný centr si naskočil Thiago Silva, který hlavičkoval z deseti metrů do země. Parádní zákrok jednoruč musel vytáhnout Cardinale a závěrečná dorážka byla zablokována. PSG si ještě více zkomplikoval situaci v 90. minutě, kdy Thiago Motta zastavil na půlce nevybíravým způsobem rozběhnutého protihráče a po přímé červené kartě byl vyloučen. Ihned na to pojistil výhru Nice střídající Anastasios Donis.

Dvacetiletý řecký útočník si po sraženém centru z pravé strany pokutového území naběhl na zadní tyč a hlavou bez větších potíží rozvlnil síť. Ve čtvrté nastavené minutě neudržel nervy na uzdě Di María a naprosto likvidačním zákrokem poslal k zemi Souqueta. Tento zákrok byl naprosto zbytečný a vůbec nic neřešil, rozhodčí Buquet bez váhání vytáhl červenou kartu za surovou hru. PSG tak dohrál duel v devíti.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pojďme Nice!!

Reagovat
smazaný uživatel

NICE mám také rád, tak LM přes předkolo bude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele