13. kolo
18.11.2016 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Lille OSC - Olympique Lyon 0:1

Lyon se před zápasem Ligy mistrů s Dinamem Záhřeb psychicky posílil o vydřené vítězství z půdy stále se trápícího Lille. O osudu utkání rozhodl jeden jediný moment už ze 3. minuty, kdy se dokázal prosadit Maxwel Cornet. Malátný soupeř na tuhle trefu odpověď nenašel, navíc hrál prakticky celý druhý poločas bez vyloučeného Younousseho Sankharého.

Hostům se na půdě LOSC dlouhodobě vůbec nedaří, tři body zde naposledy uzmuli v roce 2008 a svou sérii bez výhry ukončili až na desátý pokus. Tři z šesti posledních vzájemných duelů dopadly bezbrankovou remízou, že tomu tak ale tentokrát nebude, ukázal Lyon už po pár desítkách vteřin hry.

Lacazette uvolnil Ferriho, ten vnikl do šestnáctky, kde obehrál vyběhnuvšího brankáře Enyeamu, ještě nabídl míč lépe postavenému Cornetovi, jenž v pohodě zacílil do odkryté brány. Na druhé straně zahrál ve vápně v 18. minutě rukou Béria, sudí Miguelgorry ukázal na bílý puntík, pak ale své rozhodnutí kvůli předchozímu ofsajdu přehodnotil.

Ještě více pod dohledem pak byli rozhodčí ve 24. minutě, to když De Prévillemu nebyla uznána branka znovu kvůli porušení fotbalového pravidla jedenáct. Enyeama ještě do poločasu likvidoval pokus Tolissa ze 32. minuty, hostující gólman Lopes se pak činil o minutu později vůči střele Sankharého.

Zkraje druhého dějství měl OL dobrou možnost náskok navýšit, nakonec však po Cornetově chytrém centru směřujícím na Ferriho z téhle akce nezapršelo. V 55. minutě se po druhé žluté kartě a následné červené nechal vyloučit Sankharé, přesto Dogy mohly i v oslabení vyrovnat. Svůj tým ale dokázal podržet Lopes.

Právě portugalský muž v rukavicích ve službách Les Gones byl nakonec oficiálním serverem ligue1.com zvolen hráčem utkání. Marcos Lopes svého jmenovce mezi třemi tyčemi prověřil dalekonosným pokusem v 78. minutě, avšak neuspěl. V závěru pak měl velkou smůlu v koncovce Amadou, jenž orazítkoval břevno.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
hradec

Lille 1:1 OL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele