36. kolo
06.05.2017 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lille OSC - FC Metz 0:2

Trochu překvapivý výsledek se zrodil na půdě Lille, kde hosté z Mét dokázali zvítězit po výsledku 2:0 a definitivně si tak zajistili účast v příštím ročníku Ligue 1. Domácí celek je po porážce na jedenáctém místě s třiačtyřiceti body a ve dvou zbývajících kolech se ještě určitě pokusí prokousat do horní poloviny tabulky. Méty doposud posbíraly o jeden bod méně a jsou třinácté o skóre za Toulouse, jejich šance na elitní desítku také existuje.

Sobotní duel nebyl nijak bohatý na vyložené příležitosti, diváci sledovali opatrný průběh s minimem zajímavých akcí. Hned tu první z 36. minuty zužitkovali hosté ve vedoucí branku. Potřetí v tomto ligovém ročníku se prosadil osmadvacetiletý kamerunský záložník Georges Mandjeck, jenž se po odvráceném přímém volném kopu z levé strany a následné odrazu otočil na penaltovém puntíku a vystřelil po zemi do sítě kolem padajícího gólmana Maignana.

FC pojistil svůj náskok deset minut po přestávce, tentokráte se do listiny střelců zapsal Renaud Cohade. Dvaatřicetiletý zkušený středopolař využil nahrávky od Riviereze, posunul si míč blíže k brance a poté ho napálil z dvaceti metrů směrem k Maignanovi. Jeho krásná střela se odrazila od bližší konstrukce do sítě, strážce Lille se natahoval marně. Od tohoto momentu se hosté soustředili na dobrou práci v defenzívě, naopak OSC byl v ofenzívě bezzubý.

Potřetí mohl inkasovat zhruba deset minut před závěrečným hvizdem, když se po rychlém přečíslení ocitl na pravé straně zcela osamocený Vion. Nicméně proti němu výtečně vyběhl Maignan a reflexivním zákrokem jednoruč odvrátil balón na rohový kop. Ve zbývajících minutách si hosté pohodlný dvoubrankový náskok již pohlídali. V příštím kole přivítají jiného konkurenta z Toulouse, Lille bude bojovat na půdě vedoucího Monaka.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele