28. kolo
05.03.2017 15:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

FC Lorient - Olympique Marseille 1:4

S osudem Lorientu, stejně jako s osudem jeho kouče Bernarda Casoniho, to začíná být po další krutější porážce hodně nahnuté. V Marseille oproti tomu mohou stále doufat v evropské poháry.

Les Merlus nejčastěji ze všech celků v Ligue 1 inkasovali v úvodní dvacetiminutovce. A že se pak obtížně vracejí do utkání, se potvrdilo i na domácím Stade du Moustoir. Už v 6. minutě zahrával Florian Thauvin z pravé strany rohový kop, po kterém balon na chviličku poskočil před brankovou čárou, dokud jej za ní hlavou nedopravil Rolando - 0:1.

V 19. minutě Thauvin opět stál u rohového praporku. Tentokrát cenroval na bližší tyč, kde balon zpracoval Dimitri Payet, načež zkusil oblouček zády k brance. Benjamin Lecomte se po míči natahoval, co to šlo. Jenomže druhému gólu ve své svatyni prostě zabránit nedokázal - 0:2. A příležitosti dále pokračovaly.

Tedy zvláště na straně OM, které přitom vyhrálo pouze tři z posledních dvaceti venkovních utkání. Ve 29. minutě mohl po nešikovné zpětné přihrávce od Zarga Tourého přidat třetí trefu Morgan Sanson. Lecomte byl ovšem v tomto případě mimořádně pozorný. Následně se snažili o korekci stavu Benjamin Jeannot a Majeed Waris, nicméně Yohann Pelé jejich úmysly přečetl.

V 51. minutě napálil Sanson břevno, ale přesto to pro OM byla úspěšná desetiminutovka. Hned poté totiž jednoduchou narážečkou dokonale přelstili obranu Thauvin s Cabellou a první jmenovaný následně obešel Mathieua Peybernese, aby mohl zacílit přesně na vzdálenější tyč - 0:3. A co se stalo tři minuty poté?

Inu, tři minuty poté utíkal s balonem po pravé straně znovu Thauvin (znovu po spolupráci s Cabellou), načež poslal centr na zadní tyč, kde číhala posila z Montpellieru Morgan Sanson a vcelku pohodlně levačkou zvýšila svým prvním gólem v novém působišti na 0:4. V tu chvíli se nabízely už jenom dvě otázky: Kolik branek ještě OM nebohému soupeři přidá? Nebo dokáže Lorient alespoň zaznamenat čestný úspěch?

Nakonec platilo to druhé. Už deset minut po čtvrtém gólu mohl snížit Waris, ale Rolando jeho příležitost uklidil z brankové čáry. V 73. minutě se zrazili dva hráči Marseille, čehož Les Merlus využili k rychlému kontru, který zakončil Waris centrem do vápna a Benjamina Moukandja, který čistě odstavil spoluhráče z kamerunské reprezentace Henriho Bedima a hlavou vstítil svou osmou branku v sezoně - 1:4.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele