8. kolo
01.10.2016 20:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Dijon FCO - Montpellier HSC 3:3

Hodně výživný zápas byl k vidění na Stade Gaston Gérard v Dijonu. Domácí v něm nakonec vydřeli ve Francii málokdy vídanou remízu 3:3.

Rodrigue Casimir Nigga Ninga vsítil před tímto zápasem v roce 2016 jenom jeden jediný gól. Málokoho by tedy napadlo, že by to měl být právě tenhle čadský fotbalista, díky komu bude Montpellier po šesti zápasech mohutně sahat po vítězství. S první trefou přispěchal už v 18. minutě. Jérome Roussillon jej našel zcela neobsazeného, takže měl Ninga dost času zamířit přesně do rohu brány - 0:1.

O sedm minut později Ninga úřadoval znovu. Předběhnul Cédrika Varraulta a poradil si i s ostatními stínujícími obránci a brankářem Reynetem - 0:2. Ve 39. minutě si ale vybral slabší chvilku Geoffrey Jourdren. Loïs Diony zatím podává velmi dobré výkony. Stihnul dvě asistence a dva góly. Tentokrát přihrával z brankové čáry a gólman MHSC si srazil balon do vlastní sítě - 1:2.

Těsně před vypršením hodiny hry zaseknul Ninga na hraně pokutového území do středu hřiště a pravačkou zvýšil na 3:1 z pohledu la Paillade. V tuto chvíli patrně málokdo věřil, že by Dijon mohl s nepříznivým stavem ještě něco udělat. Trenér alespoň poslal v 67. minutě do hry dvaatřicetiletého útočníka Yohanna Riviéra.

Opravdu frustrující závěr pro Montpellier, který zůstane u spodku tabulky. Skoro to vypadá, že by bylo lepší, kdyby musel skóre otáčet. Protože v tomto ročníku Ligue 1 z osmi zápasů šel hned sedmkrát do vedení, ale do vítězného konce duel dotáhnul pouze jednou, a to v prvním kole proti Angers SCO. Leda by si dokázal Rodrigue Ninga udržet takovouto formu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele