15. kolo
30.11.2016 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympique Marseille 0:0

Marseille podruhé za sebou nedala ani jeden gól. Nicméně borci ze Saint-Étienne si počínali stejně. Svěřenci Christopha Galtiera připisují bezbrankovou remízu potřetí z posledních pěti zápasů (ve všech soutěžích).

Speciální duel to byl pro Bafétimbi Gomise. Současný kapitán OM se proslavil právě v dresu Les Verts. A v poslední listopadový den roku 2016 byl na Stade Geoffroy-Guichard tím prvním, kdo mohl rozvlnit síť za zády soupeřova gólmana. Thauvinovu pobídku si sice našel, nicméně Stéphane Ruffier je v těchto týdnech vskutku klíčovým mužem někdejšího působiště Ivana Haška.

Dokazoval to i nadále. Po centru Rémyho Cabelly si poradil s razantní hlavičkou Floriana Thauvina, jehož vychytal i později, když střílel z pokutového území. ASSE zatím dalo jenom šestnáct gólů. Ten další mohl přidat Henri Saivet. No jo, jenže to by musel být přesnější. Po změně stran jako první pálil Oussama Tannane. A nutno dodat, že rukavice Yohanna Pelého pěkně vyprášil.

Ruffier pak vychytal střelu z dálky, kterou se prezentoval William Vainqueur, a poté sledoval, kterak střídající Clinton N’Jie střílí vedle. Pro brankáře domácího celku to byla šestá vychytaná nula, jelikož zbytek utkání se už v podstatě odehrával bez většího vzruchu před jednou či druhou brankou. Za zmínku tedy stojí akorát to, že se hrálo nezvykle čistě. Vždyť jedinou žlutou kartu obdržel hostující Rod Fanni.

Olympique Marseille je teď čtyři body za ASSE na jedenácté příčce. Na kontě má o dva bodíky více než AS Nancy-Lorraine, se kterým se utká v neděli na Stade Vélodrome, tedy před svými náročnými diváky. AS Saint-Étienne čeká v Roazhon Parku důležitý mač s Rennes, které rovněž usiluje o pohárové umístění.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele