14. kolo
26.11.2016 17:10 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

AS Monaco - Olympique Marseille 4:0

Rozjeté Monako pokračuje ve svém snadném sbírání vstřelených branek v rámci Ligue 1. Tentokráte si proti slovutné Marseille zastřílelo celkem čtyřikrát, o rozhodující trefu se postaral Boschilia, další dvě přidal Valére Germain a tři body pak pečetil Guido Carrillo. Bitva o jih Francie měla zkrátka jasného vítěze.

Připomeňme ještě jednou, jaký útočný potenciál v sobě svěřenci kouče Leonarda Jardima skrývají. V průměru totiž v každém zápase zaznamenají 3,07 branky na zápas, což je ze všech týmů, působících v pěti elitních evropských ligách, vůbec nejlepší číslo. Proti OM se dokonce dostali přes obvyklou hranici tří gólů na jedno utkání.

Na domácích vůbec nebylo znát, že mají v nohách těžké utkání Ligy mistrů proti Tottenhamu, a to navíc v sestavě došlo jen ke dvěma změnám. Mendyho nahradil v obraně Raggi a Boschilia zastoupil v záloze Lemara. Svou sérii výher prodloužil ASM ve všech soutěžích už na pět duelů v řadě a šňůru neporazitelnosti protáhl na osm.

Monako poprvé malinko kouslo ve 4. minutě. Falcao hezky zaspolupracoval s Bernardem Silvou, Portugalec se následně snažil zakončit, jenže svůj pokus nasměroval jen vedle. Ve 23. minutě se už knížecí klub dočkal vedení. Boschilia zahrál přímý volný kop velmi dobře, obstřelil zeď a zamířil přesně k tyčce, kam se brankář Pelé marně natahoval.

Po půlhodině hry byl rozdíl mezi oběma týmy už dvougólový. Bernardo Silva se na pravé straně uvolnil od Alessandriniho, poslal jemný oblouček na bližší tyčku, kam si nabíhal Germain, jenž hlavou uklidil balón za brankovou čáru. A šest minut před koncem se monacký útočník trefil ještě jednou.

Sidibé z pravé strany nasměroval centr do pokutového území, kde ho Falcao nedokázal zpracovat, balón se však odrazil právě k Germainovi, jemuž se podařilo přesnou střelou ke vzdálenější tyčce už popáté z posledních pěti střetnutí proti Marseille skórovat. Ve druhém dějství si již domácí pohodlné vedení pouze hlídali.

Hosté na Stade Louis II nepředvedli zhola nic, Germain naopak mohl zkompletovat hattrick, nebýt včasného zásahu Pelého. Čtvrthodinu před koncem nastoupil na plac Guido Carrillo a také on se zapsal na střeleckou listinu, když hlavičkou z vyložené pozice z malého vápna uklízel míč do zcela nekryté svatyně.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele