33. kolo
15.04.2017 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Monaco - Dijon FCO 2:1

Monako se s Dijonem trápilo, ale nakonec urvalo tři body ve svůj prospěch, čímž si udrželo před Paříží klíčový tříbodový náskok. Jako první se na Stade Luis II. překvapivě prosadili "Hořčice", jmenovitě Varrault, ale Knížata ve druhé půli otočila zásluhou Dirary a obávaného kanonýra Falcaa.

Trenér Monaka Jardim se dle očekávání rozhodl některé opory základní jedenáctky šetřit. Přeci jenom čeká Knížata náročný program, protože vedle Dijonu už v týdnu hostí Dortmund a v dalším kole je na programu šlágr s PSG.

I z tohoto důvodu potřebovalo Monako souboj s o záchranu hrajícím Dijonem zvládnout. Od začátku byla převaha Monaka zřejmá, střelu Bernarda Silvy dokázal hostující Lees-Melou vyrazit. Ve 32.minutě se připomněl ofenzivní akci i Dijon a stálo to za to! Diony si pohrál s domácí obranou a orázítkoval břevno! Monako si z této akce žádné ponaučení nevzalo a před koncem prvního poločasu překvapivě inkasovalo. Brankář Subašič sice skvěle zareagoval na nebezpečnou hlavičku jednoho z hostujících hráčů, ale než balón dostal pod svojí kontrolu, trvalo to příliš dlouho a dorážející Cédric Varrault jej napálil do sítě.

Domácí tedy byli v nezáviděníhodné situaci, ovšem poradili si s ní náramně. Dijon sice nadějné vedení dlouho držel, ale v 69.minutě inkasoval a velkou zásluhu na tom měl nově příchozí Radamel Falcao. Kolumbijský útočník z volného přímého kopu orazítkoval břevno, od kterého se balón odrazil na brankovou čáru a Nabil Dirar ho dorazil do sítě!

Druhý gól měl přijít záhy. Hlavičku Glika lehce tečoval Falcao a jelikož stál v ofsajdu, branka nemohla být uznána. Knížata to vůbec nemuselo mrzet, protože si vše vynahradili o pár minut později. Radamel Falcao předvedl další famózní kop z přímáku, golman Reynet proti jeho střele vůbec nezareagoval. Dijon měl na vyrovnání málo času a také málo sil. Monako si vedení pohlídalo a upevnilo si první příčku v celé Ligue 1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele