8. kolo
02.10.2016 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Angers SCO - Olympique Marseille 1:1

V Marseille dnes měli historický důvod slavit - Olympique totiž odehrálo svůj 2368. zápas v Ligue 1, čímž vyrovnalo absolutní rekord nyní druholigového Sochaux. Škoda jen, že to nedokázalo potvrdit na hřišti. Upachtěná remíza 1:1 v Angers, kdy navíc Les Phocéens přišli o tři body doslova v poslední možné vteřině, vyvolává další vrásky na čele kouče Francka Passiho. Nepomohl ani gól Floriana Thauvina; spíše to vypadá, že v přístavním městě budou letos opět rádi za střed tabulky.

Hosté dnes výhru opravdu potřebovali, a ještě po 90 minutách hry to vypadalo, že půjde vše podle plánu; Thauvinova rána z 64. minuty jim zajišťovala těsné vedení. Jenže potom se prosadil Pierrick Capelle a výsledkem je stav, kdy má Angers i po osmém kole více bodů než jeho mnohem slavnější soupeř - konkrétně deset, zatímco marseilleští fanoušci se musí spokojit s osmi.

Už ve druhé minutě přitom nebezpečně pálil z 20 metrů Bouna Sarr; gólman Denis Petrić jeho ránu pouze vyrazil ke kopačkám Bafého Gomise, který byl naštěstí pro domácí v ofsajdu. Jinak nepříliš zajímavé první dějství ozvláštnila už jen střela Karla Toka Ekambiho, který přelstil dva hostující obránce, následně ale ztroskotal na pozorném Yohannovi Pelém.

Vyrovnaný, bojovný fotbal se hrál i po změně stran. Angers mohlo jít do vedení v 53. minutě, opět se ale blýskl Pelé, který zneškodnil pokus Vincenta Monceaua; kapitán Scoïstes Cheick N'Doye pak z dorážky smolně trefil tyč. A tak se místo toho měnilo skóre na druhé straně - Dóriův dlouhý pas srazil domácí bek Yoann Andreu nešťastně přímo k Thauvinovi, který si srovnal míč a levačkou - s drobnou, ale důležitou tečí Romaina Thomase - propálil bezmocného Petriće.

Marseille má nicméně letos problémy udržet vedení, což se potvrdilo i tentokrát. Vyrovnáno mohlo být už v 72. minutě, to ale ještě Capelle selhal; jeho chvíle slávy přišla až později, v nastaveném čase. Poslední zoufalý pas do vápna se od bránícího Dórii odrazil přímo k Capellemu, který už zblízka neměl problém vyrovnat.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele