32. kolo
02.04.2016 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Toulouse FC - SM Caen 2:0

Naděje Toulouse na záchranu stále žije. Trápící se tým dnes před vlastními fanoušky porazil pohárového aspiranta z Caen a na sedmnácté místo už ztrácí pouze čtyři body, což šest zápasů před koncem rozhodně není nepřekonatelná situace. O triumfu rozhodl vlastňák Ronnyho Rodelina (30') a gól Martina Braithwaiteho (85').

První šanci zápasu si nicméně připsali lehce favorizovaní hosté, konkrétně jejich kapitán Julien Féret, který se uvolnil ve vápně a vypálil; vracející se Braithwaite však jeho střelu dokázal srazit na roh. První půlhodinu toho domácí příliš nepředvedli, přesto se však dokázali šťastně dostat do vedení: Adrien Regattin namířil svůj centr do šestnáctky, kde se jej pokusil odklidit Rodelin, povedlo se mu však pouze propálit vlastního gólmana Rémy Vercoutreho.

Nový kouč Téfécé Pascal Dupraz dokázal dodat týmu potřebnou bojovnost, takže Caen to vůbec nemělo lehké. Do další šance se dostalo až po změně stran, kanonýr Andy Delort ale ztroskotal na teprve sedmnáctiletém gólmanovi Albanu Lafontovi (51'). Na druhé straně mohl akrobaticky zakončovat Tongo Doumbia po centru Étienne Didota, jeho hlavička se však mezi tři tyče nevešla (61').

Poslední slovo tak měl domácí kapitán Braithwaite. Dánský útočník má letos vůbec nejhorší procentuální úspěšnost střelby z celé ligy, což potvrdil neproměněnou šancí v 72. minutě, pět minut před koncem ale už zamířil přesně - skvěle se zorientoval ve vápně a dorazil do sítě chytrou přihrávku veterána Pantxi Sirieixe.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele