35. kolo
23.04.2016 17:30 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - Olympique Lyon 2:3

Přes deset let čekal Lyon na vítězství na půdě Toulouse. A nelichotivou bilanci na Stadium Municipal se mu podařilo zlomit v opravdu pravou chvíli, protože se díky divokému vítězství 3:2 dostal na druhou pozici. Hosté lépe zvládli poslední hodně dramatickou desetiminutovku, přičemž rozhodující zásah si připsal na své konto Corentin Tolisso.

Zatímco první poločas nenabídl žádnou branku, druhá hned všech pět. Oba týmy si jednou vyzkoušely, jako to je vést nad svým soupeřem, oba zároveň dvakrát musely vyrovnávat. Až nakonec nejdůležitější krok udělali Les Gones. Už teď je tedy jasné, že se TFC z předposlední pozice po tomto kole zase neodpoutá.

Bylo vidět, že se Toulouse ani Lyon nehodlají spokojit jen s nějakou remízou. V 19. minutě musel výrazně zasahovat hostující gólman Lopes, který likvidoval střelu Braithwaita, prosadit se snažil z velmi dobré pozice hlavou také Doumbia, ovšem pouze přestřelil. Na druhé straně se ve 40. minutě už radoval z gólu Ghezzal, jenže Umtiti, který byl v ofsajdu, míč tečoval.

A tak rozhodčí tenhle zásah jednoduše nemohli uznat. V 50. minutě to byli domácí, kdo načal účet tohoto střetnutí. Regattin poslal centr z rohového čtvrtkruhu za malé vápno, tam Doumbia přistrčil balón k tyčce, odkud Tisserand pohodlně zakončil. Záhy mohl srovnat Rafael, jenže trestuhodně zamířil jen nad.

Olympique se i nadále hnal za kontaktní trefou, v 63. minutě se po hlavičce Yangy M'Biwy snažil dorážet Tolisso, ovšem na balón nedosáhl. OL se dočkal v 73. minutě, když Grénier našel mezírku ve zdi a poslal svůj pokus přesně k tyči. O sedm minut později pak bylo pro hosty ještě lépe, neboť se po krásné Ferriho narážečce prosadil Lacazette.

Toulouse nicméně na tuhle ránu našlo velmi brzy lék. Braithwaite si zaběhl za obranu, Lopes jeho zakončení ještě vyrazil, ovšem Ben Yedder z dorážky pohodlně zacílil. Každopádně mužem utkání se nakonec stal Tolisso, který u vzdálenější tyčky se štěstím doklepl do branky přihrávku z pravé strany od Fekira.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele