4. kolo
29.08.2015 17:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

SM Caen - Olympique Lyon 0:4

Caen po slibném začátku sezony nestačilo na Lyon. Ten i zásluhou hattricku Nabila Fekira zvítězil rozdílem třídy.

Loňskému vicemistrovi se naopak první tři duely příliš nevydařily. Že si ale tentokrát půjde za všech okolností pro tři body, pociťovalo Caen už od začátku zápasu. Po Rafaelově centru ještě mířil hlavou nad Claudio Beauvue, jenže potom už přišla na pořad dne první Fekirova trefa. Corentin Tolisso přihrál a dvaadvacetiletý útočník si to neohroženě štrádoval do šestnáctky, kde střelou na vzdálenější tyč zpoza obránce Da Silvy překvapil Rémyho Vercoutreho - 0:1.

V ten moment bylo odehráno dvacet minut. Domácí následně převzali otěže zápasu a vytvořili si prostřednictvím Da Silvy a Vincenta Bessata hodně solidní příležitosti, kterým ovšem chybělo trochu toho štěstíčka. Pak si hosté nepočínali nejlépe při zahrávání vlastního rohového kopu, z čehož mohl těžit Jonathan Delaplace, jenž ovšem tváří v tvář Anthonymu Lopesovi neuspěl.

Že se brankář OL v prvním poločase rozhodně nenudil, dokazuje i nepříliš šikovná hlavička Samuela Umtitiho, jenž jí vystrašil svého spoluhráče mezi třemi tyčemi. Nedlouho poté Lopes jenom sledoval, jak se střela Andyho Delorta z přímého kopu odráží od břevna do bezpečí. A jako už mnohokrát předtím, i tady platilo ono známé pořekadlo nedáš-dostaneš.

Corentin Tolisso centroval přes celé hřiště na Fekira, který zaběhl do vápna a dokonale před bránícím Chakerem Alhadhurem využil výhody útočícího hráče. Celou akci zakončil překvapivou přízemní střelou na zadní tyč, od níž se míč odrazil za brankovou čáru - 0:2. První pětačtyřicetiminutovka tedy - zřejmě trochu nespravedlivě - skončila pro svěřence Huberta Fourniera tímto slibným náskokem.

Po změně stran hlavičkoval znovu Da Silva a Jordan Ferri likvidoval vzniklé nebezpečí těsně před brankou. V 57. minutě o sobě ale znovu dal vědět neúnavný a nezastavitelný Nabil Fekir. Tentokrát mohl těžit z vynikající práce Valbueny, který mu naservíroval balon někam do prostoru penaltového puntíku, odkud se góly dávájí skoro sami - 0:3.

O patnáct minut později brutálně zaútočil na Claudia Beauvuea až příliš aktivní Damien Da Silva a musel po červené kartě do šatny. Faulovaný hráč dal v závěru výsledku finální podobu, když se parádně diagonálně trefil z rohu pokutového území - 0:4. Lyon tedy konečně zabral a před reprezentační přestávkou zůstává na dohled těm zatím nejlepším.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasná 1 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 - 2 (Delaplace - Lacazette,Valbuena)

Reagovat
smazaný uživatel

četl si vůbec ten článek?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele