20. kolo
08.01.2016 20:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - SC Bastia 2:0

PSG zahájilo rok 2016 stejně jako skončilo ten předchozí - pohodlnou výhrou. Bojovná Bastia sice v Parku princů nepředvedla špatný výkon, do kolen ji ale srazily dvě trefy svátečních střelců: Thiago Motta otevíral skóre ve 29. minutě, o deset minut později zvyšoval na konečných 2:0 jeho krajánek Maxwell. Pařížané tak proti tomuto soupeři uspěli už ve 31 (!) domácích zápasech v řadě.

Po rekordním podzimu byl favorit od začátku plný energie. Ángel Di María, který skvělými výkony dává zapomenout na nepovedené angažmá v Manchesteru, byl na začátku opět u všeho podstatného - to po jeho pasu se do první šance dostal Serge Aurier, jehož přízemní pas na Lucase Mouru nicméně včas vystihl gólman Jean-Louis Léca. Bastia byla nicméně jedním z pouhých dvou týmů, které loni dokázaly PSG v lize porazit, a ani dnes se nehodlala vzdát bez boje; v 17. minutě zahrozil Seko Fofana, jeho dělovka však prolétla těsně vedle Trappovy tyče.

Jestliže však hosté doufali, že by si z dnešního boje mohli odvézt nečekané body, jejich nadšení brzy zchladil první gól - skvělý Di María narýsoval od rohového praporku přesný centr do vápna, Thiago Silva hlavičkoval na zadní tyč a Thiago Motta v pohodě doklepával míč do sítě. 1:0. O chvíli později pak bylo definitivně rozhodnuto: veterán Maxwell parádním volejem po dalším Di Maríově pasu zvyšoval na 2:0. Maxwell si gól zasloužil, těsně předtím totiž nasadil efektní jesle Squillacimu a nabil do zakončení Lucasovi; ten však pálil mimo.

Také po změně stran mělo PSG jasně navrch. Aurier mohl zvyšovat po hodině hry na 3:0, opět po vybídnutí muže zápasu Di Maríi; jeho ránu nicméně zblokoval obětavý kapitán Julian Palmieri. Ke slovu se poté dostal i Zlatan Ibrahimovic, pálil však těsně vedle. Sám Palmieri ještě v 71. minutě vyzkoušel pozornost Kevina Trappa, finále však už patřilo opět domácím, kteří měli na kopačkách třetí gól po šancích Ibrahimovice (76') a Lucase (82'). Nakonec už se další branku přidat nepodařilo, to ale trenéru Laurentu Blancovi vadit nebude - jeho tým i tak odskočil na čele na neuvěřitelných 22 bodů.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele