32. kolo
02.04.2016 17:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - OGC Nice 4:1

Přesně toto Pařížané před rozehráním čtvrtfinále Ligy mistrů s Manchesterem City potřebovali jako sůl. Poté, co jejich oslavy titulu zkazilo v minulém kole Monaco, si svěřenci Laurenta Blanka vyšlápli na Nice a zvítězili jasně 4:1. Zlatan Ibrahimovic je ve čtyřiatřiceti letech v životní formě, což potvrdil hattrickem, jímž vyrovnal svoje dosavadní osobní ligové maximum (30 branek). Do konce přitom stále zbývá ještě šest kol.

Nice přitom nejsou žádní nazdárci; letos mají reálnou šanci na Ligu mistrů, před tímto zápasem vyhráli v lize třikrát v řadě a i dnes se jim v první půli poměrně dařilo. Domácí favorit šel sice do vedení už po čtvrthodině hry díky ráně fantoma Ibry, Hatem Ben Arfa ale překrásnou střelou vyrovnával pouhé tři minuty poté. Ibrovi asistoval skvělým míčem David Luiz, Ben Arfa zase využil toho, že mu Pařížané nechali ve středu hřiště příliš prostoru (a také Luizovy defenzivní hrubky).

Radost hostí však netrvala příliš dlouho. Dnes to byl zkrátka Ibrahimovicův večer - švédský veterán navrátil svému týmu vedení po půlhodině hry parádní dělovkou z přímého kopu přímo do vinglu. Bylo vyloženě vidět, že svůj třicetigólový rekord chce vyrovnat ještě dnes; ostatně minulý měsíc nasázel Troyes hned čtyři góly při demoliční výhře 9:0, která rozhodla o pařížském titulu. Hattrick málem zkompletoval těsně po změně stran, jeho další střela ale úspěšná nebyla.

Ve 48. minutě se tak radoval jiný Pařížan - David Luiz, který skóroval vůbec poprvé v sezoně. Povedlo se mu to díky hlavičce po rohu Hervina Ongendy. Bránící Vincent Koziello se situací nemohl nic dělat; při následující šanci však už byl úspěšnější, když odklízel balon po dalším Ibrově pokusu.

Na druhé straně bylo jasně vidět, že Nice po energické první půli jednoduše došel dech; Ben Arfa se sice stále snažil, vyslal do šancí Germaina a Pléu, nic z toho ale nebylo. Naopak PSG ještě přidalo čtvrtý gól a Ibra se nakonec skutečně dočkal. Osm minut před koncem zpracoval Rabiotův pas, zbavil se pozornosti bránícího Paula Baysseho a levačkou elegantně zvýšil na konečných 4:1.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele