29. kolo
05.03.2016 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Montpellier HSC 0:0

Není to vyloženě dobrá generálka před odvetou osmifinále Ligy mistrů s Chelsea. PSG v souboji s Montpellierem nepotvrdil svou dominanci v Ligue 1, svému soupeři nedokázal vstřelit jedinou branku a nakonec bral jen bod. Hosté naopak potvrdili, že jejich poslední tři vítězství nebyly žádnou náhodou, a uhráli velmi cenný výsledek.

Už předem ovšem musíme podotknout, že domácí trenér Laurent Blanc neposlal na hřiště nejsilnější možnou sestavu. Neměl důvod, vždyť jeho mužstvo drží na čele tabulky luxusní náskok 23 bodů před druhým Monakem. Proto se v základu neobjevili Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva, David Luiz ani Thiago Motta.

Marco Verratti a Blaise Matuidi přitom nebyli zdravotně v pořádku, takže ani oni do duelu nezasáhli. A i když se od první minuty objevil na place navrátilec Ángel Di María, hrál společně s některými zelenáči, jakými byli například Presnel Kimpembe nebo Christopher Nkunku. MHSC měl zkrátka štěstí, že se se svým soupeřem utkal zrovna v nynější době.

Jinak by to byla pro hosty možná daleko divočejší atrakce. Takhle PSG působil jako solidní řetízkáč, který sice bavil diváky, ale zároveň nijak nenadchnul. Už zkraje se domácí mohli ujmout vedení, to by však Cavani po centru Maxwella nesměl trefit pouze břevno. Pak se snažil z přímého kopu zacílit Di María, ale na gólmana Pionniera nevyzrál.

V závěru půle mohl otevřít účet Lucas Moura, jenže na Di Maríovu přihrávku nedosáhl. Ani ve druhé půli nepůsobili Pařížané nijak dominantně, jak se mohlo očekávat. Prakticky jedinou možnost si vytvořil v nastavení střídající Ibrahimovic, jenž nahradil Di Maríu, avšak po přihrávce Augustina nevyzrál na Pionniera.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat
hradec

PSG 2:1 Montpellier HSC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele