2. kolo
16.08.2015 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - GFCO Ajaccio 2:0

Očekávaná záležitost se stala skutečností. PSG neměl výraznější problém s Gazélecem Ajaccio a díky gólům Blaiseho Matuidiho a Thiaga Silvy se posunul do čela tabulky. Domácí si připsali už svou jedenáctou výhru v Ligue 1 v řadě a pomaloučku a jistě směřují za překonáním jednoho ligového milníku.

Když trenér Laurent Blanc působil v roce 2009 v Bordeaux, získali tehdy Les Girondins pod jeho vedením celkem 14 vítězství za sebou. Pařížané tedy nemají daleko tomu, aby tenhle rekord překonali, nebo ho alespoň vyrovnali. Domácí proti Korsičanům mohli tři body oslavit i více góly, avšak skvělý výkon předvedl gólman Maury.

Ten ale přece neměl sebemenší šanci vychytat Matuidiho už po jedenácti minutách hry. Filippi neodvrátil míč tak, jak si představoval, a pouze ho odhlavičkoval přímo do cesty pařížského záložníka. Ten se následně vřítil do vápna a i z těžkého úhlu poslal svou dělovku přímo pod břevno.

Vyrovnat sice mohl veterán Pujol, jenže hlavičkoval vedle, až se PSG následně dočkal i své druhé branky, kdy centr z rohového čtvrtkruhu od Thiaga Motty usměrnil hlavou do sítě Thiago Silva. Do přestávky mohl navýšit náskok ještě Augustin, osmnáctiletý objev Blancova mužstva, chyběla mu jen přesnější muška.

Druhý poločas se dohrával prakticky už jen z povinnosti. Domácí, kteří se museli stále obejít bez zraněného Zlatana Ibrahimovice a letní posily Ángela Di Maríi, dominovali, jen jejich výkonu chybělo fotbalové koření, tedy góly. Cavani, Aurier, David Luiz, ti všichni buď nemířili přesně, nebo povětšinou ztroskotali na Maurym.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady jsou asi slova zbytečná... handicap 0:1 tip:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2. zlatan vlastny gol....))))))

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 pěkné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele