38. kolo
14.05.2016 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - FC Nantes 4:0

Mistrovské PSG podle očekávání porazilo vyšším rozdílem Nantes. Sesbíralo tedy 96 bodů, nastřílelo 102 branek, inkasovalo 19 ... a Zlatan? Ten se dočkal svých dvou tref, díky nimž jich má na kontě osmatřicet, což před ním nikdo v dresu pařížského celku nedokázal! Velkolepé loučení s Ligue 1, vskutku.

Ibra poprvé zaměstnal Maxima Dupého (náhradníka za Rémyho Rioua) ještě v úvodní desetiminutovce. Dalšího zářezu se ale dočkal až v průběhu té druhé. Uvolnil Ángela Di Maríu na pravé straně, aby si mohl zaběhnout do vápna a zadní tyči si počíhat na to, až mu argentinský spoluhráč balon vrátí - 1:0.

Švédský reprezentant během první pětačtyřicetiminutovky mohl skórovat ještě dvakrát, ale Dupé byl pokaždé proti. Dvě minuty před jejím koncem ale podruhé kapituloval. Zlatan zase našel Di Maríu, jenž prodloužil na Lucase Mouru, jenž se na levé straně pokutového území rozhodnul pro přízemní zakončení a dobře udělal - 2:0.

Druhý poločas začal dalším soubojem Ibrahimović vs. Dupé. A brankář Nantes opět vyhrál. V 52. minutě si Zlatan stoupnul k rozehrávce přímého kopu. Míč prošel zdí a hráč v rukavicích ho vyrazil. Jenže ke své škodě pouze k Marquinhosovi, který tak mohl oslavit dvaadvacáté narozeniny vcelku pohodlným gólem - 3:0.

Následně Dupé čaroval proti Blaise Matuidimu, Thiagu Mottovi a zase Ibrahimovićovi, nicméně závěrečný souboj vyzněl lépe pro fotbalistu, který se měl stát v Paříži rekordmanem. Centrem mu k tomu pomohl Javier Pastore. Enock Kwateng neměl větší šanci proti 193 centimetrů vysokému protihráči uspět. Zlatanova hlavička přeletěla Dupého a bylo to 4:0. Král ligových kanonýrů v příští sezoně v Parku princů působit nebude. Takže uvidíme, jestli se PSG i bez jeho přispění stane popáté v řadě mistrem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
hradec

Snad Ibra nastoupí

Reagovat
smazaný uživatel

Pravděpodobná sestava:

Sirigu - Aurier, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell - Rabiot, Motta, Pastore - Di Maria, Ibrahimovic (cap.), Lucas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele