22. kolo
23.01.2016 17:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Angers SCO 5:1

Dominance PSG nad zbytkem ligového pelotonu je po dnešku už naprosto neoddiskutovatelná. Angers na podzim jako jediný tým dosavadního průběhu sezony uhájil proti Pařížanům čisté konto; dnes však druhá nejlepší obrana ve Francii dostala potupný výprask 1:5. Domácí se fotbalem vyloženě bavili, padaly krásné góly a Ángel Di María opět potvrdil svoji třídu..

V roce 2016 se zatím PSG nedařilo předvádět úplně ideální výkony; to však už nyní neplatí. Obdivovaná defenziva nováčka vydržela pouze půl hodiny. Potom se strhl uragán: Ibrahimovic (32') a Lucas (40') prakticky rozhodli ještě do poločasu, ve druhém dějství pak favorit navýšil vedení nádhernými střelami Van der Wiela (55') a Di Maríi (63', 66').

Zmiňovaná první půlhodina přitom jasně ukázala, proč hraje Angers letos tak vysoko. Vojensky sešikovaná zadní řada propouštěla minimum šancí, a když už se Pařížané probili do zakončení, zaskvěl se gólman Alexandre Letellier. Odchovanec PSG dělal na podzim dvojku Ludovicu Butellemu, který přes zimu odešel do Brugg; dnes však ukázal, že i on je schopný svůj tým podržet, když parádními zákroky zlikvidoval pokusy Wiela a Matuidiho.

Tlak PSG se však postupně zvyšoval a nevyhnutelné nakonec přišlo ve 32. minutě. Matuidi na polovině hřiště obral o míč Billyho Ketkéophomphoneho a nabil Ibrahimovicovi, jehož rána se cestou do sítě ještě otřela o bránícího Romaina Thomase. Ještě do poločasu pak Di María našel skvělou patičkou aktivního Wiela, který chytře vybídl ke skórování Lucase.

Jestliže si fanoušci stěžovali, že lednové výkony PSG se nepřibližují podzimnímu maximu, druhá půle je definitivně umlčela. Wielův gól na 3:0 byl ukázkou dechberoucí týmové akce: vše zahájil akrobat Ibra, který nabil Di Maríovi. Pak už šlo vše na jeden dotek: Di María, Matuidi a konečně Wiel, který u zadní tyče dorážel záložníkův geniální pas z voleje. Obránci Angers jako by vůbec netušili, co se právě stalo.

Pierrick Capelle sice šťastným volejem v 59. minutě snížil na 1:3, veškerá naděje na body však už byla v té době dávno ztracena. A to ještě hosté nevěděli, že je čeká další poprava od Di Maríi. Argentinský středopolař si v závěrečné půlhodině udělal z utkání svoji vlastní show: nejprve famózním volejem po Lucasově přihrávce zvyšoval na 4:1, poté projevil svoji technickou genialitu, když po Matuidiho skvělém pasu přeloboval bezmocného Letelliera 5:1.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele