29. kolo
06.03.2016 14:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Toulouse FC 1:1

Mizérie Marseille na Vélodrome pokračuje; fanoušci už v tuto chvíli snad ani neví, jaké je to radovat se doma z vítězství. Toulouse je předposlední a má tragickou formu, přesto ale na věhlasném stadionu po trefě Ben Yeddera (54') vedlo a Olympique musel spasit až smolný vlastní gól hostujícího beka Somálii (74'). Les Violets tak na záchranu i nadále ztrácí devět bodů, zatímco Marseille doma naposledy triumfovalo loni v září..

Hosté se po poslední domácí prohře s Rennes rozloučili s koučem Dominique Arribagém, který podal rezignaci; nahradil ho Pascal Dupraz, ten však ještě dnes ze zdravotních důvodů na lavičku nemohl. Ben Yeddera a spol. tak od postranní čáry dirigoval asistent Mickaël Debeve. A šlo mu to kupodivu skvěle - podceňované Toulouse bylo od prvních minut lepším týmem a Ben Yedder mohl otevírat skóre už ve 3. minutě, kdyby byl pálil po Somáliově pasu o něco přesněji.

Teprve pak se hra trochu uklidnila a Marseille rázem začalo předvádět lepší výkon. Hlavičky Rekika (20') ani Cabelly (21') však cestu do sítě nenašly; sedmnáctiletý gólman Alban Lafont nemusel zasahovat. Svůj ohromný talent tak potvrdil až v další Cabellově šanci o pět minut později, a následně krátce poté proti Batshuayimu. Poločasové bezbrankové skóre tak nakonec bylo hlavně jeho zásluhou.

Po změně stran se Les Phocéens nadále zlepšovali; Lafont si však s Fletcherovou gólovkou poradil, a pak už přišel průlom na druhé straně. Veterán Étienne Didot narýsoval šikovný pas do vápna, Ben Yedder napřáhl a ránou k zadní tyči zaznamenal jubilejní desátou branku sezony. Tento ročník tak už počtvrté v řadě zakončí dvouciferným počtem gólů, což se v toulouském dresu naposledy povedlo Ernestu Schulzovi před více než 50 (!) lety.

Marseille si ale minimálně bod za svůj dnešní výkon také zasloužilo - a fanoušci se nakonec přece jen dočkali, i když remíza 1:1 s devatenáctým týmem tabulky rozhodně není optimálním výsledkem. Pořád ale lepší než prohrát. O vyrovnávací trefu se postarali Barrada s Fletcherem, jehož střela se od bránícího Somálii odrazila mimo Lafontův dosah.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele