11. kolo
23.10.2015 20:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Toulouse FC 3:0

Tohle Lyon potřeboval jako sůl. Po nečekaně hladké prohře v Lize mistrů na půdě Zenitu Petrohrad se svěřenci Huberta Fourniera ukázkově oklepali a před vlastními fanoušky porazili trápící se Toulouse hladce 3:0. O góly se podělili Sergi Dárder, Mathieu Valbuena a Maxwel Cornet. Les Violets tak na výhru čekají už deset kol..

Fournier před zápasem mluvil o tom, že Toulouse je mnohem lepším týmem, než by napovídala jeho tabulková pozice; dnes tomu ale příliš nenasvědčovali. Favorizovaní Les Gones dominovali od prvních minut a brzy měli i úvodní šanci, když Christophe Jallet načechral pas do vápna, kde jej Claudio Beauvue sklepl pro Mathieu Valbuenu. Gólman Ali Ahamada ale odolal.

Domácí postavili do základní sestavy i Alexandra Lacazetteho, který setřásl drobné zranění z Petrohradu, a francouzský reprezentant byl ze začátku hodně aktivní postavou. Jeho ťukec s Jordanem Ferrim a Valbuenou vyústil v přihrávku na Dárdera, který se probil přes bránícího Marcela Tisseranda a zkušeně zakončil - 1:0. Byl to jeho první gól od letního přestupu z Málagy. Po půlhodině hry mohl přidat i další, jeho dělovka Ahamadu hodně vystrašila, nakonec ale prolétla mimo.

Toulouse mohlo v závěru první půle nečekaně vyrovnat, když se Martin Braithwaite probil až do vápna, Samuel Umtiti jej ale zkušeně odzbrojil a ještě sám založil bleskový protiútok, z nějž mohl těžit Lacazette; jeho přízemní rána se však mezi tyče těsně nevešla.

Zlepšený výkon ze závěru poločasu si Les Violets přenesli i do druhého dějství a Trejo mohl zakončovat po Braithwaiteho rohu, leč přestřelil. Sám Braithwaite pak v 55. minutě dokonce dostal míč do sítě, gól ale nebyl uznán pro ofsajd. Úvod druhé pětačtyřicetiminutovky se Lyonu skutečně příliš nevydařil; domácí fanoušci mohli být rádi, že Umtiti na poslední chvíli zablokoval gólovou ránu aktivního Dána.

Místo vyrovnání tak přišel tvrdý direkt - Beauvue načechral míč pro Valbuenu, který z rohu vápna napřáhl a uklidil míč za záda bezmocného Ahamady (69'). Také pro něj šlo o první trefu v novém dresu. Skvělý Dárder následně ještě minul prázdnou bránu, Lyon se ale nakonec dočkal i třetí trefy - a do třetice od hráče, který za Les Gones dosud neskóroval. Svoji velkou premiéru si odbyl i mladíček Cornet, který v devadesáté minutě usměrnil do sítě Beauvueho pas.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele