3. kolo
22.08.2015 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Stade Rennes 1:2

Domácí záložník Jordan Ferri sice před utkáním avizoval, že jeho tým v nové sezóně neztratil nic ze svého fotbalu, ale jeho výroky prostě nekorespondují s dosavadními výsledky. Porážka 1:2 od Rennes pouze dokresluje současnou situaci, která není v žádném případě růžová. Na minulé vítězství v Guingampu se Lyonu v žádném případě navázat nepodařilo.

Už samotná příprava na tento ročník nevěštila pro OL nic dobrého. A že je tým, obdobně jako Marseille, v jakési krizi, ukázal i zápas se soupeřem z Bretaně. Navíc trenér Hubert Fournier nasadil do základu to nejlepší, co měl k dispozici, včetně loni nejlepšího střelce Alexandreho Lacazetteho či nové posily do obrany Yangy M'Biwy.

Právě nová akvizice z AS Řím tak trošku mohla za první inkasovaný gól ze 7. minuty. Zbytečně se totiž nechala obrat o míč Zeffanem, ten ho pak posunul do běhu na Pedra Henriqueho, jenž následně zamířil po zemi přesně ke vzdálenější tyčce. Srovnáno ovšem bylo záhy, a to díky Fékirovi.

Ferri přihrál na pravou stranu na Rafaela, ten na hranici vápna našel se štěstím volného spoluhráče, jenž bez problémů propálil brankáře Costila. O pár chvil později se mohli Les Gones ujmout vedení, Valbuena totiž parádně našel Fékira, jenže ten tentokráte neseřídil mířidla a poslal balón jen vedle.

A ve 21. minutě Fékir zahrozil ještě jednou, málem využil pobídky Bedima, nicméně vystřelil jen nad břevno. Až do 56. minuty se na placu nic zvláštního neudálo. Než Rennes navrátilo jednobrankový náskok na svou stranu. Sylla svým centrem našel na levé straně volného Zeffaneho, který si chvíli hledal potřebnou střeleckou pozici a pak přesně zacílil.

Frustrovaný Lyon se již na žádný zvrat nezmohl. V 63. minutě zahrozil Beauvue, jenž svou trefou rozhodl minulé klání v Guingampu. Po rohovém kopu Valbueny se ovšem neprosadil, ačkoli měl dostatek času i prostoru. Hru OL svým příchodem na hřiště malinko oživil Cornet, ale ani on se ve své největší šanci z 80. minuty z gólu nakonec neradoval.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady bude 2

Tip 1:2

Sio

Reagovat
eden_h

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele