1. kolo
09.08.2015 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Lorient 0:0

Frustrace vládne v Lyonu, kde se domácí Les Gones musejí spokojit s jediným bodem za remízu 0:0 s Lorientem. Nejlepší střelec loňské sezony Alexandre Lacazette sice trefil brankovou konstrukci, to ale nebylo svěřencům Huberta Fourniera nic platné..

Lacazette, který před zápasem podepsal novou, vylepšenou smlouvu do roku 2019, se podle očekávání postavil do útoku vedle nové posily Claudia Beauvueho; s Nabilem Fékirem v zádech vytvářeli lyonští forvardi papírově smrtící trio. Fékir se také zanedlouho dostal do první vážnější šance zápasu, jeho rána z úvodu utkání však byla sražena těsně mimo.

Po několika minutách tempo zápasu výrazně stouplo a na obou stranách se fanoušci málem radovali. Hostující gólman Benjamin Lecomte musel udělat pořádný kus práce, aby vychytal Lacazetteho; elitní šutér dorážel pokus Fékira, jenž skončil na tyči. Ta zazvonila také za Lacazettem samotným, po jeho hlavičce z parádní pozice. V 17. minutě zahrozil i levý bek Henri Bédimo, Lecomte byl však pozorný.

Věci se ale děly také před Anthonym Lopesem; Lorient rozhodně pouze pasivně nečekal na porážku. Naopak, Les Merlus působili na úvod sezony svěžím dojmem a jejich možná nejlepší hráč, loňská kometa Raphaël Guerreiro, zaznamenal první jejich šanci, když poslal Bouangův pas těsně nad břevno. Osm minut před pauzou se mu pak dokonce podařilo obejít Lopese a zakončovat z těsného úhlu; nebýt včasného zásahu bránícího Samuela Umtitiho, byl by šel Lorient do vedení.

Les Gones podali celkově asi lepší výkon, žádný vyložený tlak z jejich strany jsme však po přestávce neviděli; snad pouze Fékirova nepodařená rána z výtečné pozice stojí za zmínku, spolu s Mvuembovým pokusem z rohu vápna, s nímž si poradil výborným zákrokem připravený Lecomte. Lyon tak prodloužil svoji šňůru neproher z úvodních zápasů (táhne se už od roku 2003), spokojeni jeho fanoušci ale určitě nebudou.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

s odretými ušami ale 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 ( 3x Lacazette) FORZA OL

Reagovat
smazaný uživatel

OL pojdme. Hl.začít lépe než OM.

Tip: 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda LesGones.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele