21. kolo
17.01.2016 14:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - AS Monaco 0:2

Monaco potvrdilo svoji skvělou venkovní formu, když zvládlo zrádný zápas v Lorientu a po výhře 2:0 se vrací na průběžné druhé místo. První poločas nabídl spíše nudu, po změně stran se však prosadili Thomas Lemar (53') a Joao Moutinho (57')..

Domácí Les Merlus se už od první minuty museli potýkat s velkou nevýhodou - chyběli totiž oba nejlepší střelci, Benjamin Moukandjo a Majeed Waris; i přesto však byli zpočátku jasně lepším týmem a zatlačili Monaco do defenzivy. Kouč Sylvain Ripoll změnil vzhledem ke stavu svého kádru rozestavení na 4-4-1-1 s Walidem Mesloubem zataženým za jediného hrota Benjamina Jeannota; ten mohl otevírat skóre už v páté minutě, bránící Andrea Raggi ale situaci vyřešil.

O chvíli později pak Mesloub s Jeannotem rozehráli další akci, která tentokrát skončila míčem v Subašićově síti; mladého forvarda však zklamal zdvižený ofsajdový praporek. Jeho aktivita v prvním dějství nicméně byla příkladná, což málem potvrdil fantastickým volejem po Guerreirově rohu (26').

Monaco bylo až do změny stran jasně horším týmem a jedinou šanci si připsalo po půlhodině hry, kdy gólman Benjamin Lecomte ukradl míč před nabíhajícím Lemarem; co se střel na bránu týče, nevyslalo AS ani jedinou. Fanoušky proto překvapilo, když šli ve druhé půli do vedení právě hosté - osm minut po opětovném rozehrání se aktivní Lemar prohnal kolem Lamine Gassamy a jedovatou ránou o břevno otevřel skóre. Gól ještě musela potvrzovat branková technologie, nakonec byl ale uznán.

Lorient má v této sezoně často problémy "dotahovat" nadějně rozehrané zápasy; bylo to vidět už minulý týden proti Rennes, kde vedl 2:0 a nakonec se musel spokojit pouze s bodem. Tentokrát se však nedočkal ani toho. Moutinho se čtyři minuty po Lemarově ráně postavil k zahrání přímého kopu na hraně vápna a parádní technickou ránou zvýšil na dvoubrankový rozdíl. A mohlo být pro Les Merlus ještě hůře, kdyby Lecomte skvěle nevychytal pokus Guida Carrilla a kdyby Ricardo Carvalho sám před prázdnou bránou nehlavičkoval nad břevno.

Unavení domácí už se svým osudem nic udělat nedokázali, i když střídající Moryke Fofana a Maxime Barthelmé vnesli do jejich hry trochu energie a elánu. V zakončení to však byla stále stejná bída, i přes náznaky závěrečného tlaku.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele