23. kolo
31.01.2016 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain 0:2

PSG si zásluhou Zlatana Ibrahimoviće poradilo s ASSE a vyrovnalo více než dvacet roků starý rekord Nantes v počtu zápasů bez prohry, který se tehdy mezi červencem 1994 a dubnem 1995 zastavil na čísle 32.

Svěřenci kouče Laurenta Blanca šli samozřejmě do zápasu jako jasní favorité, ačkoliv na Stade Geoffroy-Guichard vyhráli v poslední době vždycky jen těsným rozdílem. Tentokrát mohli dokonce brzy prohrávat. Thiago Motta chtěl přihrát dozadu Kevinu Trappovi, jenže si nevšimnul číhajícího Kévina Monnet-Paqueta, který ovšem ke škodě Les Verts na nepovedenou malou domů o kousíček nedosáhl.

Kvůli zraněným hráčům dostal druhou příležitost dvacetiletý obránce Presnel Kimpembe. Po jeho přihrávce se do dobré pozice hnal Ángel Di María. Ještě se rozhodnul přihrát lépe postavenému Zlatanovi a ten ... přestřelil. Pak měl práci Trapp. Nebezpečně se snášející centr Kévina Malcuita vyrazil na roh, po jehož rozehrání zahrozil Franck Tabanou.

Na druhé straně zkoušel švédský kanonýr štěstí z přímého kopu, ale mířil přímo na Stéphana Ruffiera. Že se ASSE jenom nebránilo, potvrdil Moustapha Bayal Sall. Avšak ten je na hřišti od plnění jiných úkolů. Střílení branek rozhodně nemá v popisu práce. Kdyby měl, domácí by téměř jistě museli jít do vedení.

Senegalský fotbalista se naopak činil před vlastní brankou. Zlatanovu patičku Ruffier vyrazil k Lucasovi Mourovi, jenž balon neprocpal do sítě pouze díky na správném místě stojícímu Sallovi. Těsně před vypršením hodiny hry zablokoval další Ibrahimovićovu snahu Malcuit. A Kevin Trapp měl hodně co dělat, aby vychytal Monnet-Paqueta, který se prosmýknul kolem Kimpembeho.

A potom už šlo PSG do vedení. Serge Aurier z pravé strany přihrával a Zlatan si poradil, jak se na hráče jeho kalibru sluší a patří - 0:1. Poté chyboval Florentin Pogba, ale Ibra po Di Maríově centru díky včasnému zásahu obrany druhý gól zatím nepřidal. Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby mohl vyrovnat Jérémy Clément. Bývalého hráče PSG však nepotěšil Kevin Trapp.

V nastaveném čase střílel Di María, nicméně nakonec se stalo, že míč dostala do sítě kopačka Zlatana Ibrahimoviće - 0:2. Pro lídra ligových střelců to byla už devatenáctá přesná trefa. A nutno dodat, že proti AS Saint-Étienne se mu nebývale daří. V posledních dvanácti duelech proti družině Christopha Galtiera zaznamenal už čtrnáct branek! Pařížský celek má tedy nyní na kontě už prakticky nedostižný čtyřiadvacetibodový náskok.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele