6. kolo
20.09.2015 17:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

AS Monaco - FC Lorient 2:3

Podobně jako v předchozím ročníku, i nyní Monako nezvládlo domácí souboj s Lorientem, a stále se tak drží jen ve středu tabulky. Domácí měli přímo katastrofální vstup do zápasu a během dvaceti minut prohrávali už o dvě branky. Ačkoli manko dokázali stáhnout, o třech bodech pro Les Merlus nakonec rozhodl Benjamin Moukandjo.

Jestli byl monacký kouč Leonardo Jardim po čtvrtečním klání v Evropské lize nespokojený s hrou směrem dopředu, pak jindy ho jeho stabilní složka - tedy defenzíva - musela naštvat tentokrát. Do sestavy zařadil Marcose Lopese, novou posilu z Manchesteru City, ani s ním však knížecí klub nedošel k úspěchu.

Portugalský záložník v 7. minutě vypracoval možnost pro svého krajana Ricarda Carvalha, s jeho šancí si ale poradil gólman Lecomte. Pak hned dvakrát po sobě udeřil Lorient. N'Dong ve 12. minutě napřáhl z dobrých třiceti metrů a usměrnil svou výstavní pumelici přesně pod břevno. Brankář Subašič jednoduše neměl nárok.

O šest minut později hosté předvedli naprosto úchvatnou kombinaci, po níž soupeři úplně zamotali hlavy, a Jeannot z vyložené pozice jen přesně zamířil. Domácím se podařilo snížit za tři minuty z rohového kopu. Centr Lemara letěl na hranici pokutové značky, kam si naběhl Touré a hlavou prostřelil Lecomteho.

Divoký zápas pokračoval i nadále, hostující muž v rukavicích se musel především činit proti střele z přímého kopu od Joaa Moutinha. Zkraje druhé půle ASM přidal svou druhou a zároveň poslední branku. Lemar dostal možnost skórovat ze standardky a nepohrdl. Jeho střela přeletěla zeď a zapadla přesně k tyči.

Byli to ovšem svěřenci Sylvaina Ripolla, kdo si vzal poslední důležité slovo v zápase. Jouffre na pravé straně skvěle podržel balón, Moukandjo si na hranici ofsajdu naběhl ve správný čas na jeho centr, v šestnáctce si ho zpracoval a z blízkosti překonal vyběhnuvšího Subašiče. Monako se snažilo o další zvrat, jenže ho zradila koncovka.

V plné ráži byl Lecomte, jenž si v 65. minutě během pár vteřin musel poradit jak s Lemarem, tak s dorážejícím Bernardem Silvou. V 83. minutě zahrozil z přímého kopu Ivan Cavaleiro, který nahradil hodně nevýrazného El Shaarawyho, ale Lecomte zase v pohodě zasáhl. Hosté si tak podruhé v historii odvezli ze Stade Louis II nečekané vítězství.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele