8. kolo
27.09.2014 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Toulouse FC - Paris Saint-Germain 1:1

Pařížané opětovně zaváhali a v tabulce klesli o jednu příčku níže. Ačkoli Toulouse v posledních deseti utkání vždy porazili, tentokráte s ním uhráli jen remízu 1:1. Družina kouče Laurenta Blanca jako by v Ligue 1 pomalu začínala ztrácet respekt. Bod přitom musel zachraňovat až vyrovnávací trefou mladík Jean-Christophe Bahebeck.

Pro hosty, které v úterý čeká prestižní duel Ligy mistrů proti Barceloně, tohle nebyla vůbec povedená generálka. Nově se musel pařížský stratég obejít bez Ezequiela Lavezziho a také Marquinhose, ale asi nejvíce se na špatné produktivitě projevuje absence Zlatana Ibrahimovice. Byť Bahebeck v ofenzívě nezahrál vůbec špatně.

Zato domácí lodivod Alain Casanova neměl po posledním vítězství 3:0 v Rennes moc co měnit. Musel se vlastně vypořádat pouze s absencí Étienna Didota, jehož nahradil Doumbia. TFC začal proti favoritovi utkání sebevědomě a už v 8. minutě se ujal vedení. Paradoxně ho způsobil Aurier, tedy hráč PSG, který je v klubu na hostování právě z Toulouse.

Jeho špatnou přihrávku totiž zachytil Ben Yedder, který udělal kličku vyběhnutému Siriguovi a pak z úhlu přesně zakončil. Francouzsko-tuniský útočník se trefil už potřetí v řadě, celkově popáté v této sezóně. O pár minut později mohlo být pro hosty ještě víc zle, domácí totiž v aktivitě rozhodně nepolevili.

Verratti si počínal nedůrazně, takže Ninkov mohl vyslat jedovatou střelu směrem na Sirigua, kterou italský brankář vyrazil jen na kopačky Pešiće, ten ale následně nepochopitelně netrefil bránu. Poté celkem nebezpečně odcentroval z pravé strany Doumbia, který unikl Matuidimu, Sirigu ovšem míč vytěsnil do bezpečí.

A po půlhodině hry najednou udeřilo PSG. Verratti rozehrál rychle standardku, centrem našel Bahebecka, jenž z blízkosti podél vyběhnuvšího Bouchera vyrovnal. Do přestávky ještě mohl skórovat Regattin, nicméně jeho dělovku zlikvidoval Sirigu. Druhá půle již tolik zajímavá nebyla, oba týmy si nakonec rozdělily spravedlivý bod.

Blanc se v poslední dvacetiminutovce pokusil hru oživit hned trojitým střídáním, takže na hřiště poslal Thiaga Mottu, Clémenta Chantomeho a Lucase, ale ani tenhle strategický tah k úspěchu nevedl. Domácí se po přestávce výrazněji soustředili na defenzívu, která soupeře vlastně k ničemu vážnějšímu nepustila.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele