15. kolo
29.11.2014 20:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Toulouse FC - FC Lorient 2:3

Mizérie fotbalistů Toulouse pokračuje. Mužstvo Alaina Casanovy prohrálo už popáté během posledních šesti utkání a sestupovým příčkám nejsou vyloženě daleko. Lorient naopak potvrdil minulou výhru nad Lens a vypadá to, že jeho tristní forma je snad u konce. Venku Les Merlus mimochodem bodovali teprve podruhé v sezóně.

Nebyl to vůbec špatný fotbal ze strany dvou trápících se celků. Nestranný fanoušek se mohl těšit z pěti vstřelených gólů, celkově se oba týmy snažily hrát směrem dopředu. Logicky, protože vítězství oba potřebovaly jako sůl. Toulouse i Lorient od 19. října získali shodně na své konto pouhopouhé tři body.

Nad Garonnou se na začátku utkání snesly mraky, déšť však jako by symbolicky ustal s úvodní brankou Doumbii. Ben Yedder se řítil sám na brankáře Lecomteho, který proti němu včas vyběhl. Jeho střelu však vyrazil pouze k nohám protihráče, jenž balón poslal pohodlně do poloprázdné svatyně.

Domácí těsné vedení udrželi až do přestávky, po ní ale jako by na hrací plochu vstoupil úplně jiný tým. Hrůzostrašná, katastrofální a naprosto skandální první patnáctiminutovka druhého dějství prakticky zničila jejich jakékoli naděje na dobrý výsledek, poněvadž hladový soupeř během neuvěřitelně krátké chvíle skóroval hned třikrát.

V 55. minutě se Lorientu podařilo srovnat. Barthelmé se ocitl trestuhodně za obranou a trefil tyčku. Střela se odrazila dozadu na Guerreira, jenž ho už za brankovou čáru dorazil. V 57. minutě hosté strhli vedení na svou stranu. Ayew z pravé strany poslal přihrávku mezi nohy soupeře na úplně volného Jeannota, jenž v koncovce nezaváhal.

A v 60. minutě byl obrat definitivně dokonán. Ayew byl ve vápně faulovaný Moubandjém a pískala se penalta, ke které se postavil sám postižený, poslal gólmana Aliho Ahamadu k pravé tyčce a ze svého pohledu zamířil k té druhé. TFC byl jako opařený, přesto se mu ještě podařilo vše zdramatizovat dvacet minut před koncem.

Tisserand poslal zprava centr do vápna, který našel Ben Yeddera. Ten svou hlavu usměrnil do tyčky, jenže Pešič z následné dorážky už uspěl. Lorient se od té chvíle rozhodně bál o výsledek a ještě více se soustředil na bránění. Soupeře ovšem do ničeho nebezpečnějšího nepustil, tedy vlastně až na Braithwaiteho, jehož pokus zlikvidoval Lecomte.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele