28. kolo
07.03.2015 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - FC Metz 1:0

Produktivní duo Abdoulaye Doucouré - Paul Georges N'Tep opět zachránilo Rennes. Pomalu se zvedající tým dnes porazil poslední Méty těsně 1:0 díky N'Tepově brance, zvítězil tak už podruhé za sebou a přikoval nováčka ještě pevněji k ligovému dnu.

Před týdnem přerušili svěřenci Philippa Montaniera dlouhou sérii bez výhry triumfem 1:0 nad Lens, a totéž se jim podařilo i nyní - pro N'Tepa šlo už o devátou trefu v sezoně, popáté po asistenci dvorního nahrávače Doucourého. Nejdůležitější okamžik zápasu se odehrál po 19 minutách - N'Tep se zbavil pozornosti bránícího beka Romaina Métanireho a propálil brankáře Johanna Carrassa, který nemůže mít úplně čisté svědomí.

Pro Carrassa to vůbec nebyl vydařený zápas; krátce po inkasované brance se totiž zranil a musel přepustit své místo mezi tyčemi náhradníku Davidu Oberhauserovi. Ten se vytáhl hned při první příležitosti, když vykopl střelu Doucourého a zajistil tak, že do druhé půle šli hosté stále s nadějí.

Nutno dodat, že po změně stran byla jejich hra mnohem nebezpečnější - s vědomím toho, že další porážka by mohla znamenat definitivní konec nadějí na záchranu, začali Les Grenats vyvíjet na favorita tlak a Modibo Maïga málem vyrovnal, jeho hlavička po centru Kévina Lejeuneho se však odrazila od tyče.

Domácí zareagovali dalším pokusem N'Tepa, Oberhauser však odolal. Ve druhé půli měl zápas obecně o dost vyšší tempo, o což se staraly zejména srdnatě bojující Méty; Florent Malouda dokonce trefil břevno, a renneský gólman Benoït Costil se musel mít na pozoru před nebezpečnou ránou talentovaného Yéniho N'Gbakota. Míč se však za čáru dostal už pouze jednou, na druhé straně po střele Pedra Henriqueho; gól nakonec nebyl uznán pro ofsajd. Když potom Oberhauser v samém závěru skvěle zasáhl proti další ráně N'Tepa, rozešly se oba týmy výsledkem 1:0.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele