4. kolo
30.08.2014 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SM Caen - Stade Rennes 0:1

Dlouho to vypadalo, že se nováček z Caen rozejde s ambiciózním Rennes bezbrankovou remízou; penalta Oly Toivonena ze závěru utkání však vše změnila. Domácí dohrávali v deseti a nakonec prohráli 0:1.

Cenné vítězství si Les Rouge et Noir zajistili teprve v 88. minutě poté, co rozhodčí Alexandre Castro odpískal faul Jordana Adéotiho na střídajícího Philippa Hosinera. Míč se ještě ve hře dostal k Toivonenovi, kterému se podařilo skórovat, gól však nebyl uznán; z následné penalty nicméně švédský útočník nezaváhal a propálil brankáře Rémyho Vercoutra. Šlo o jeho už třetí branku v sezoně.

Rennes zažívá dobrý start do sezony, po úvodní porážce v Lyonu získalo sedm bodů z devíti možných, dnešní výsledek však byl k Caen poměrně krutý. Nováček sahal po prvním bodu na "domácí" půdě a dost možná si jej i zasloužil. Historie se opakovala - v úvodním střetnutí v azylu v Le Mans prohráli svěřenci Patrice Garandeho 0:1 poté, co byl jejich hráč vyloučen, a dnes se stalo totéž. Červenou kartu si vysloužil záložník N'Golo Kanté už v první polovině.

První šanci utkání mělo Caen, konkrétně kapitán Julien Féret, sám bývalý hráč Rennes; neuspěl však, stejně jako následně Bengali-Fodé Koïta. Ve 25. minutě byl pak po dvou žlutých kartách vyloučen Kanté a domácí tlak trochu opadl, přesto však Garandeho tým představoval větší nebezpečí. Další Féretovu šanci z přímého kopu zlikvidoval gólman Benoït Costil. Celkový počet střel se na jejich straně vyšplhal na 15 (!), z toho 6 mířilo mezi tyče; hostující brankář však odolal.

Naopak Rennes může za výhru vděčit obrovskému štěstí. Samo totiž vystřelilo na Vercoutra pouze jednou, za celý zápas jeho bránu prakticky vůbec neohrozilo a zdálo se, že ke gólu bude potřebovat zásah shůry. Ten k radosti fanoušků v červeno-černém nakonec přišel, kouč Montanier však rozhodně nepůsobil spokojeným dojmem..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele