20. kolo
10.01.2015 17:00 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

SC Bastia - Paris Saint-Germain 4:2

Famózní výsledek se povedl Bastii. Před vlastními fanoušky totiž dokázala skolit pyšný PSG, který tak odmítl možnost dotáhnout se na vedoucí Marseille. Vítězství korsického celku je o to cennější, že už po 20 minutách vedl soupeř 2:0. Pak ale domácí nasadili k euforickému obratu a slavili zisk tří bodů.

Pařížané vyhráli nad tímto soupeřem všech devět posledních zápasů, navíc poslední dva výlety na francouzský ostrov pro ně dopadl nadmíru dobře, neboť dohromady loni a předloni nastříleli celkem sedm gólů. Kouč Laurent Blanc se nakonec rozhodl do hry nenasadit Lavezziho ani Cavaniho, kteří byli klubem potrestáni za špatnou disciplínu.

Tenhle tah se ale zdál být po úvodních minutách jako naprosto správný. Nebo alespoň nic nepoškozující. Už v 10. minutě načal účet Lucas, který si naběhl na dlouhý pas od Cabayeho a vyběhnuvšího brankáře Aréolu přehodil. Lucas poté mohl přidat další branku, svůj pokus ale tentokráte namířil jen vedle.

Další zásah přidal PSG ve 20. minutě. Matuidi vybojoval míč ve středu pole, Pastore si to následně namířil do vápna, odkud i pod tlakem dokázal balón předložit nabíhajícímu Rabiotovi, jenž uklidil přesně k tyči. Tohle vedení ale jako by hosty nějak ukolébalo. A Bastia najednou vycítila šanci utkání zvrátit.

Po půlhodině hry se kopala proti hostům penalta, van der Wiel totiž v šestnáctce zahrál rukou. Boudebouz se z bílého puntíku nemýlil, gólmana Doucheze, který v lize poprvé v sezóně nahradil jedničku Sirigua, poslal na pravou stranu a na tu opačnou pak zamířil. Do poločasu bylo vyrovnáno, veterán Modestó se prosadil hlavou po rohovém kopu na zadní tyči.

V 56. minutě byl obrat dokonán. Boudebouzův centr z rohového čtvrtkruhu odvrátil Rabiot jen k Palmierimu, který neskutečnou volejí usměrnil balón přesně pod břevno. Tahle trefa rozhodně bude kandidovat na gól roku této sezóny. Hosté byli tímto momentem hodně zaskočeni a nedařilo se jim vůbec nic.

Největší možnost spálil v 71. minutě Thiago Silva, který přihrávku Lucase usměrnil pouze do břevna. Bastia pak v poslední minutě pojistila tři body ještě čtvrtou brankou. Takový příděl gólů PSG dlouho neinkasoval. Nakonec musel skousnout i další trefu hrdiny Palmieriho, jenž z blízkosti uklidil za záda Doucheze centr Keity.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

viděl to někdo? Co tam provedli?

Reagovat
smazaný uživatel

Hrálo zase pár náhradníků.. Chytal Douchez, v záloze Rabiot a Cabaye a jinak asi klasika. No jenom ještě nehráli Cavani a Lavezzi, ale ti si to zařídili sami .

Bastia to měla taky hodně o štěstí. Hlavně ten gol na 3:2 se jim povedl a na 4:2 to už PSG vůbec nehrálo.

Tady máte odkaz tak se můžete podívat.

https://www.youtube.com/watch?v=dznReMU8t2c

Reagovat
smazaný uživatel

V PSG musí být něco hodně špatnýho uvnitř týmu a začíná se jim to pěkně rozpadat...

Reagovat
smazaný uživatel

V tom máš pravdu, už od začátku sezony to není to, co to bývalo minulou sezonu. Pokud se nezvednou psychicky i fyzicky, tak nemají šanci ani v lize a už ne vůbec v lize mistrů. Už to vůbec není ten útočný fotbal.

Pokud si to letos nepokazí Lyon, tak bude mít titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Já věřim Marseille letos.

Reagovat
Forza_Inter

nádherné góly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele