36. kolo
08.05.2015 20:30 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - EA Guingamp 6:0

Edinson Cavani prožívá skvělý rok 2015, až doposud tomu však něco chybělo - jeho první francouzský hattrick. Při demolici Guingampu se dočkal. PSG zejména díky němu a Zlatanu Ibrahimovicovi rozstřílelo outsidera 6:0 a navýšilo svůj náskok na čele tabulky na dočasných šest bodů.

Jestli někteří fanoušci dotírajícího Lyonu ve skrytu duše doufali, že kouč Jocelyn Gourvennec vymyslí na suverénní Pařížany nějakou lest a obere je o body, po pouhých třech minutách už jim bylo jasné, že se nedočkají - přesně tak dlouho totiž trvalo Cavanimu, než otevřel skóre. Ještě do poločasu zvyšoval na 2:0 Ibrahimovic, po obrátce se pak oba hvězdní útočníci rozjeli ještě více a ve spolupráci s Maxwellem nasázeli nebohému Jonasi Lösslovi v hostující bráně další čtyři góly.

Sedmý ligový zápas v řadě, sedmé vítězství a k tomu další půltucet domácích gólů (po výhře 6:1 nad Lille) - vypadá to, že Laurent Blanc přišel na to, jak načasovat formu svého týmu tím nejlepším možným způsobem. Předběhnout tuto Paříž už bude hodně, hodně těžké, musela by totiž začít ztrácet - a přitom má jednoznačně nejlepší formu z celé sezony.

Guingamp přijel do hlavního města s vědomím, že už je prakticky zachráněn, a možná i proto od začátku nedokázal vzdorovat kolektivně mnohanásobně silnějšímu soupeři. Ještě než se hosté poprvé pořádně dotkli míče, prohrávali - Pastore narýsoval pas na Auriera, africký bek potáhl míč po pravém křídle a parádním centrem našel na bližší tyči připraveného Cavaniho.

Gourvennecův tým jako by byl za každých okolností o krok pozadu - uruguayský střelec se naprosto bez problémů odpoutal od svého strážce, a podobná laxnost byla k vidění i v 18. minutě, kdy favorit zvyšoval na 2:0. Marquinhos se vydal na výlet a ukradl míč Sylvainu Marveauxovi, načež si Verratti narazil na hranici vápna s Cavanim a vyslal do zakončení fantoma Ibru. Ten jakoby mimochodem prošel kolem bránícího Reynalda Lemaitreho a propálil Lössla podruhé.

Dánský brankář tedy dvakrát inkasoval, aniž by udělal jedinou chybu; ve skutečnosti se naopak zdál být v solidní formě, jak ukázal proti nebezpečné Pastoreho ráně z 27. minuty. Po změně stran ale už nemohl s vývojem zápasu dělat absolutně nic. Yohan Cabaye se v 52. minutě probil celým středem pole a našel Ibrahimovice, který z první přihrával do vápna nabíhajícímu Cavanimu. 3:0.

Uruguayec mohl zkompletovat hattrick hned o několik desítek vteřin později, Lössl jej však v přímém souboji vychytal. Čtvrtý gól si tak připsal sváteční střelec Maxwell, který na zadní tyči proměnil chytrý Ibrův pas. Na závěrečných 20 minut vyslal domácí kouč do boje Lucase Mouru, PSG přepnulo na ještě mnohem agresivnější 4-2-2-2, a Lösslovi nezbývalo než nadále sčítat branky ve své síti - o pátou se opět postarala spící defenziva Guingampu, která naprosto nezvládla Verrattiho přímý kop a El Matador udeřil potřetí.

Dánský gólman dělal vše pro to, aby svému týmu zachránil alespoň špetku důstojnosti, a úchvatnými zásahy zlikvidoval další šance Ibrahimovice s Lucasem; mohutný Švéd si však nakonec mohl zakřičet ještě jednou, v poslední minutě řádné hrací doby. Pomohl mu k tomu pokutový kop po faulu jednoho z největších smolařů utkání, zkušeného Jérémyho Sorbona.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele