6. kolo
20.09.2014 17:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Stade Rennes 3:0

Olympique Marseille si poradil s Rennes a minimálně do zítřka povede francouzskou Ligue 1.

Výsledek 3:0 je opravdu překvapivý. Vezme-li v potaz, že se hosté zasloužili o prozatím nejvyšší počet vstřelených branek v této sezoně, když ve druhém kole porazili Évian 6:2. V tom minulém navíc uhráli remízu s PSG, ale zápas na Stade Vélodrome jim nevyšel. Všechno by možná bývalo mohlo být jinak, kdyby ve 3. minutě nevychytal Steve Mandanda Paul-Georgese N’Tepa.

V závěru první půle dokonce hosté, jmenovitě Ola Toivonen, dostali míč za záda domácího gólmana, avšak branka nemohla být pro ofsajd střelce uznána. OM si v prvním poločase vytvořil jedinou pořádnou šanci. Po přímém kopu Dimitriho Payeta však André Ayew mířil hlavou mimo Costilovu branku.

O přestávce zřejmě v šatně dostál Marcelo "Blázen" Bielsa své pověsti a ztropil pořádný uragán. Do druhého poločasu tak nastoupili jeho svěřenci v docela jiném rozpoložení. Takže hned po změně stran po nedůrazu Mexera zamířil do boční sítě pozdější hrdina André-Pierre Gignac. Už za tři minuty však své zaváhání napravil.

Po centru Brice Dja Djédjého neodhadl úplně ideálně situaci Costil a André-Pierre Gignac předvedl parádní volej. Paradoxní je, že brankář Rennes je statisticky nejlepším, co se sbírání centrovaných míčů týče. Pro někdejšího nejlepšího ligového střelce to byla pátá branka v sezoně, ovšem první na domácím hřišti.

Záhy ale mohlo být vyrovnáno. N’Tep chytrou zpětnou patičkou pobídl Abdoulaye Doucourého, jenž však tváří v tvář ztroskotal na skvělém Mandandovi. Po hodině hry už to bylo 2:0. Sylvain Armand si nejprve poradil s Thauvinovou hlavičkou, jenže míč doputoval na kraj vápna k Gignacovi, který si šikovně udělal prostor, vyslal na bránu přízemní střelu a běžel se podruhé v zápase radovat - 2:0.

OM se poté uklidnil a ve zbytku zápasu v podstatě dominoval. A když už se snad náhodou chtěli Les Rouges et Noirs pokusit o nebezpečnou akci, obrana ji zastavila už na samotném začátku. Naopak na samotném konci tohoto duelu, v nastaveném čase, si k přímému kopu stoupl Romain Alessandrini a parádní střelou všem připomněl, že jeho levačka stále dokáže velké věci - 3:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele