29. kolo
15.03.2015 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Olympique Lyon 0:0

Šlágr devětadvacátého kola Ligue 1 skončil podle našich předpokladů remízou. Díky ní se o titul stále mohou rvát tři týmy - Olympique Lyon, Olympique Marseille a PSG, které zůstává navzdory porážce v duelu s Bordeaux druhé.

Na Stade Vélodrome se setkaly dva nejproduktivnější celky francouzské nejvyšší soutěže. A přestože vzájemné utkání, na rozdíl od toho prvního (1:0 pro Lyon), nakonec nepřineslo ani tu jednu branku, bylo se na co dívat. Nejprve se pokusil po samostatném průniku přes Samuela Umtitiho skórovat André-Pierre Gignac, ale Anthony Lopes jej vychytal.

Hned v zápětí se po přihrávce Jordana Ferriho ocitnul v dobré pozici Alexandre Lacazette, jenže na Steva Mandandu nevyzrál. Po rohovém kopu Fekira se do balonu opřel hlavou Umtiti, ale mířil těsně vedle. Nabil Fekir si potom stoupnul k přímému kopu, který Mandanda vyrazil. Po půlhodině hry si na centr Benjamina Mendyho naběhnul Gignac, ale Lopes znovu ukázal, proč je v Lyonu jedničkou mezi třemi tyčemi.

Po změně stran se náhodou odrazil míč k Lacazettovi, který tím byl evidentně zaskočený více, než kterýkoliv z dalších jednadvaceti hráčů na hřišti. Ze solidní příležitosti tedy nebylo nic. V 65. minutě si nejlepší ligový střelec vypracoval další šanci. Po Fekirově centru z přímého kopu však hlavou zamířil přímo do Mandandových rukavic.

V 70. minutě chyběl OM ke skórování jen malinkatý kousek. André-Pierre Gignac obešel Henriho Bedima, ale svůj pokus nasměroval jen do pravé tyče, od které se míč odrazil do bezpečí. I následující minuty patřily domácím. Po rohovém kopu a hlavičce Roda Fanniho se dokonce někteří sesypali na rozhodčího Bastiena, neboť se domnívali, že Lopes zasáhl až za brankovou čarou. Sudí však tyto jejich požadavky odmítl.

V 85. minutě se nechal po útoku na Maxima Gonalonse vyloučit Jérémy Morel a Lyonští vycítili možnost tříbodového zisku. Přízemní rána Corentina Tolissa si to už už šinula za Mandandova záda, ale domácí kapitán dokázal na poslední chvíli přesvědčivě zasáhnout. A protože se proti němu v první minutě nastavení neprosadil ani střídající Mohamed Yattara, zůstává Marseille v tabulce třetí a Lyon první.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 Gignac - Lacazette, Fekir

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MichelBastos

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Langi

0-1 (Fekir)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele