8. kolo
28.09.2014 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Olympique Marseille - AS Saint-Étienne 2:1

Marseille i tentokráte potvrdila výtečnou formu, po vítězství 2:1 nad St. Étienne je navíc stále na samotném čele. OM si mimochodem připsal celkově šestou výhru v řadě. Les Verts naopak utrpěli teprve svou druhou porážku v této sezóně, ale i přesto výrazněji neztrácejí kontakt na přední příčky tabulky.

Pro hostující celek je Stade Vélodrome jeden z nejneoblíbenějších stadionů, naposledy tu dokázal zvítězit v roce 1979. A že tuhle hodně nelichotivou sérii nepřeruší jen tak, ukázala už první třetina tohoto utkání, v níž domácí vedli po gólech Imbuly a Payeta. Brison sice po přestávce snížil, na zisk bodů však už jeho trefa nestačila.

St. Étienne mělo na regeneraci o dva dny méně než jeho soupeř. Zatímco mužstvo Marcela Bielsy hrálo s Remeší již v úterý, hostující lodivod Christophe Galtier musel se sestavou výrazně zamíchat, neboť jeho svěřenci hráli s Bordeaux až ve čtvrtek. Celkem provedl pět změn, takže například Erdinc šel na plac od začátku, Lemoine s Clémentem na lavičku.

Bielsa naopak možná trošku zariskoval, když na hřiště poslal naprosto totožnou základní jedenáctku jako v posledních dvou utkání a absolutně nehleděl na únavu svých hráčů. Tenhle tah se ale ve finále vyplatil. Už v 7. minutě Dja Djédjé přihrál Imbulovi na hranici vápna, odkud domácí záložník poslal pěknou pumelici k tyči.

Ve 25. minutě se poprvé ozval také Payet, který hned čtyři sezóny strávil právě v St. Étienne, aby se přes Lille nakonec usadil v Marseille, jeho střela z dálky ovšem ještě skončila mimo. O pár minut později již však navýšil náskok. Ayew obral o míč nedůrazného Clerca, adresoval pak přihrávku na svého spoluhráče, který nekompromisně zakončil.

První střelu na branku ASSE zaznamenal až osm minut před přestávkou. Postaral se o ní teenager Saint-Maximin, jenž do velkého fotbalu teprve nahlíží, jeho pokus ovšem bez větších problémů zlikvidoval gólman Mandanda. Hosté utkání zdramatizovali až po obrátce a Marseille od té chvíle musela mít šťopky na očích.

Saint-Maximinův centr z pravé strany skrz celé vápno zachytil až u druhé tyčky nabíhající si Brison, který z blízkosti uklidil balón za záda Mandandy. Do zbývajících minut již branka nepadla. Po Barradově přihrávce Gignac nepřekonal gólmana Ruffiera, zatímco na druhé straně v nastavení Gradel nevyzrál na Mandandu.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
justcall

výhra domácích, snad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele