20. kolo
11.01.2015 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Toulouse FC 3:0

Olympique Lyon si hravě pohrál s Toulouse a dokonale využil zaváhání Marseille a PSG. Dvě branky si připsal Alexandre Lacazette, díky čemuž zaokrouhlil jejich celkový počet v probíhající sezoně Ligue 1 na rovných dvacet a dostal se tak na průměr jednoho vstřeleného gólu na zápas.

Na první gól se na Stade de Gerland nečekalo ani čtvrt hodiny. Maxime Gonalons vybojoval balon, přihrál Nabilu Fekirovi, jenž prodloužil na Lacazetta, který se zblízka samozřejmě nemýlil - 1:0. Už v 16. minutě mohl trenérovi poděkovat za důvěru Rachid Ghezzal, jenže poté, co obešel Aliho Ahamadu, trefil pouze boční síť.

Jeho spoluhráče to však mrzelo jenom deset minut. Pak se vydal na výlet obránce Christophe Jallet, přihrál Corentinu Tolissovi, který se štěstím procedil balon až k Lacazettovi. Ten následně hostujícího brankáře překvapil střelou už z hranice pokutového území a ještě více na sebe upoutal pozornost dalších evropských velkoklubů - 2:0.

Ve 33. minutě mohl snížit Martin Braithwaite, nicméně jeho pokus z hranice velkého vápna nebyl tak přesný jako ten Lacazettův. O nějakých deset minut později už dánský útočník ve službách Toulouse předvedl o něco přesnější mušku, jenže pořád to bylo málo. Tři minuty po změně stran už nikdo nemohl pochybovat o tom, že Lyon tento zápas vyhraje.

Ghezzal nečekanou přihrávkou parádně nachytal hráče soupeře a Nabil Fekir se ocitl ve velmi dobré pozici. Přestože si Ali Ahamada na balon sáhl, stejně se o chviličku později třepetal v síti - 3:0. Toulouse to však nezabalilo. Dvě výborné příležitosti si znovu vypracoval Braithwaite, jenže další góly jako by si šetřil až do dalších utkání.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
vanGomm

Třetí překvapení (Marseille a Paris SG)snad nebude tip 1X.

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo OL...po dlouhých týdnech kralujete L1.

Jak za starých časů.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel oficiálně Lacazette dal jen 19 golů a ne jak se tu píše 20!!Ten jeden jeden byl označen jako vlastní a proto se mu nepočítá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele