1. kolo
10.08.2014 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Stade Rennes 2:0

Olympique Lyon po velmi dobrém výkonu přehrál Rennes.

Nová akvizice Lindsay Rose, který se zranil v zápase s Mladou Boleslaví, oproti původním předpokladům nakonec přeci jen nastoupil. Z letních posil jej doplnil ještě Christophe Jallet a Mohamed Yattara, kterého si klub stáhl z hostování ve druholigovém Angers SCO. Po odchodu Bafétimbiho Gomise do Swansea dostal jednadvacetiletý útočník příležitost v základní sestavě.

Rennes se na hřišti Lyonu celkem daří, ovšem tentokrát bylo už od úvodních minut zřejmé, kdo se s největší pravděpodobností stane vítězem tohoto úvodního duelu nové sezony. Benoit Costil se už v první desetiminutovce zapotil proti střelám Lacazetta a Nabila Fekira. Potřetí zasahovat nemusel, jelikož to za něj udělal obránce Cheikh M’Bengue. Nutno dodat, že si ve vlastním pokutovém území nepočínal v souboji s Yattarou zrovna nejčistěji, ale rozhodčí nic.

O několik minut později už bylo ze strany senegalského reprezentanta M’Bengueho vše v pořádku. Jen díky jeho vynikajícímu bloku nešel Lyon po střele Ferriho do vedení. V nastavení první půle pak na Stade de Gerland zazvonilo břevno. To když Corentin Tolisso potřeboval po rohovém kopu Arnolda Mvuemby o něco přesnější mušku.

Lyon se potýká s větším počtem hráčů ve stavu zraněných, ke kterým přibyl ještě v prvním poločase Nabil Fekir, ovšem jeho náhradník Steed Malbranque se v 64. minutě postaral o vítězný gól svého týmu. Jordan Ferri mu adresoval do velkého vápna ideální přihrávku, kterou záhy po zemi poslal za brankáře Costila - 1:0.

A o necelých deset minut později už to bylo 2:0, když M’Bengue poslal na zem N’Jieho a z nařízené penalty se nemýlil Alexandre Lacazette. A protože v samotném závěru nezamířil Ola Toivonen úplně podle svých představ, naznačil sedminásobný mistr Francie, že mu změna trenéra vskutku prospěla. Uvidíme, jestli to potvrdí v příštím kole na Stadium Municipal v Toulouse.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas jsem neviděl, jelikož jsem byl na Slávii, ale Tolisso je v TOP 11 kola? Tohrál opravdu tak dobře? Jinak naprostá spokojenost Prý naprosto s přehledem, byť góly padaly až ve druhé půlce.

Reagovat
smazaný uživatel

OL

Jen tak dál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele