16. kolo
04.12.2014 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Stade Reims 2:1

Žádné pohodové vysoké vítězství, ale těsná bitva až do konce. Ještě na začátku poslední minuty byl stav utkání mezi favorizovaným Lyonem a hostující Remeší 1:1, poté však udeřil nejlepší střelec Olympique Alexandre Lacazette a rozhodl o tom, že tři body zůstaly na Gerlandu. Kouč Hubert Fournier tak své první střetnutí proti bývalému zaměstnavateli nakonec zvládl..

Lyon hrál o hodně. Jednak se potřeboval oklepat po těžké porážce z derby proti Saint-Étienne (0:3), jednak toužil právě svého rivala přeskočit na třetí příčce v tabulce, a v neposlední řadě potřeboval potvrdit excelentní domácí formu, která před výkopem čítala šest výher v řadě. Fournier na pozici spojky mezi zálohou a útokem opět postavil Nabila Fekira (vzhledem ke zraněním Yoanna Gourcuffa s Clémentem Grénierem), a mladý odchovanec od začátku ukazoval, že mu tato role sluší.

Coby nový lyonský odborník na přímé kopy se předvedl už v šesté minutě - jeho pas našel na zadní tyči Corentina Tolissa, který poměrně jednoduše hlavičkoval za záda bezmocného Johnny Placideho. 1:0. Další mladík Mohamed Yattara mohl krátce nato přidat druhou trefu, když Franck Signorino nedokázal odklidit míč z nebezpečné zóny; nadějný útočník však z první těsně netrefil.

Očekávaný lyonský tlak pokračoval i nadále a Fekir se dokonce pokusil přelobovat Placideho z 50 metrů; hostující gólman musel sprintovat zpět mezi tyče, nakonec však výborně umístěný míč dokázal vytáhnout nad břevno. Na druhé straně se jako první předvedl Benjamin Moukandjo, jehož přímý kop hlavičkoval Aïssa Mandi; gólman Anthony Lopes si však se situací poradil. Fournier právě před Moukandjem varoval už na předzápasové tiskové konferenci, a kamerunský forvard nakonec jeho obavy naplnil - ještě před koncem první půle proměnil dorážku poté, co Lopes pouze vyrazil dělovku Prince Onianguého.

Po změně stran měl první šanci opět aktivní Fekir, Placide však předvedl dobrý zákrok; další Yattarova střela ze skvělé pozice šla k jeho úlevě mimo. Utkání mělo vysoké tempo a příležitosti byly k vidění na obou stranách - na té domácí se z přímého kopu málem prosadil Mvuemba, za hosty zahrozil Valentin Roberge, který trefil tyč. Právě Roberge však nakonec málem udělal klíčovou chybu, když se nechal obrat Fekirem; ten nabil do běhu Ferrimu, který tváří v tvář brankáři neuspěl.

Definitivně tak musel rozhodnout až Lacazette - či spíše nejistý Placide, který sice předvedl několik skvělých zásahů, ani u jedné branky však nemůže mít zcela čisté svědomí. Ta druhá, vítězná šla vyloženě na jeho triko; místo aby Lacazetteho střelu pohodlně zlikvidoval, srazil si míč sám do brány. Remeš tak prohrála poprvé po sedmi zápas, zatímco Lyon se vrací na "bednu"..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele