11. kolo
26.10.2014 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Olympique Marseille 1:0

Vedoucí Marseille díky jedinému gólu Yoanna Gourcuffa ze 65. minuty přišli o osmizápasovou šňůru vítězství a druhé PSG se jí v tabulce přiblížilo na rozdíl čtyř bodů. Les Gones naopak potvrdili dobrou formu z posledních několika týdnů a díky zvládnutému derby dvou tradičních francouzských klubů postoupili na třetí příčku.

Lyon byl před tímto duelem poražen naposledy na samotném konci srpna, od té doby na své konto získal buď vítězství, nebo alespoň remízu. S OM má navíc velmi dobrou bilanci z posledních několika zápasů, vždyť z minulých pěti případů s ním prohrál jen v jednom případě. Dobrou bilanci přitom potvrdil i nyní.

V několika utkání těchto dvou týmů padlo celkem dost branek. Například v minulé sezóně hned šest, v roce 2012 pět a zhruba před pěti lety dokonce deset. To ovšem nebyl případ dnešního střetnutí. Na hřišti bylo možná až příliš vidět, že se oba celky navzájem až moc respektují, a fotbal tak byl dosti opatrný.

Do první vážnější možnosti se dostali hosté až ve 26. minutě. Payet připravil dobrou střeleckou pozici pro Ayewa, avšak gólman Lopes jeho pokus dokázal zlikvidovat. Jinak byl první poločas hodně o bojovnosti a plný osobních soubojů. Na což mimochodem doplatil hostující Dja Djédjé, jenž musel ve 34 .minutě kvůli zranění vystřídat.

Druhé dějství již bylo o poznání fotbalovější. Nejprve svou střelou z přímého kopu nepřekonal gólmana Mandandu natěšený Gourcuff, k dorážce se přitom tlačil Lacazette, ale bezúspěšně. Na druhé straně se snažil skórovat nejlepší střelec ligy Gignac, ovšem levačkou Lopese nepřekonal.

Po hodině hry se portugalský gólman musel mezi třemi tyčemi ohánět ještě jednou, to když Thauvin výborně vybídl Ayewa, jenže ghanský forvard nebyl úspěšný v koncovce. Nakonec však právě domácí zařídili jedinou branku utkání. Lacazette přihrál na Gourcuffa, ten zasekl míč před Imbulou a pak zavěsil pod břevno.

Marseille toho do konce utkání již moc nepředvedla. Pokud by chtěla vyrovnat, rozhodně potřebovala na soupeře zatlačit více. Ayewova hlavička zamířila vedle, Thauvin se poté marně dožadoval odpískání pokutového kopu po souboji s Umtitim. Naopak na druhé straně mohl náskok navýšit N'Jie, jenže ten Mandandu nepřekonal.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Šlágr kola.

Tip: 0.

Reagovat
7C.Ronaldo

0:3

Reagovat
Kornovec

to byla fantazie od yoanna, velky hrac

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele