33. kolo
19.04.2015 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Olympique Lyon - AS Saint-Étienne 2:2

Celkově 110. Derby du Rhône vítěze nepoznalo, což se naposledy stalo před dvěma lety. Lyon se přesto o skóre dostal zpět na první místo tabulky, zatímco ASSE zůstává (též o skóre) páté.

Hubert Fournier poslal do hry tři nebezpečné ofenzivní hráče, tudíž jeho protějšek Christophe Galtier chtěl především vyztužit už tak pevnou obranu. Vždyť pouze Monaco inkasovalo méně branek. Jenže Lyonští se v úvodu stejně hnali dopředu. Proti přímému kopu Nabila Fekira výborně zasáhl Stéphane Ruffier. Ve 12. minutě jej sice Clinton N’Jie pokořil, nicméně za svého brankáře na čáře zaskočil s vypětím všech sil Loïc Perrin.

Následně se o slovo znovu přihlásil Fekir a zpoza velkého vápna napálil břevno. Ve 24. minutě však v táboře Les Gones konečně zavládla radost. A kdo jiný u toho mohl být než Nabil Fekir. Jednadvacetiletý reprezentant zatáhl balon až k soupeřově šestnáctce, čímž si vysloužil pozornost obránců, kteří tak uvolnili na pravé straně prostor pro N’Jieho, jehož přízemní střela se ukázala býti vynikajícím řešením - 1:0.

Prakticky hned záhy hostující kouč stáhl ze hřiště obránce Paula Baysseho a místo něj šel na plac Romain Hamouma, druhý nejlepší nahrávač letošního ročníku Ligue 1. Domácí jako by trochu znejistili, což přineslo průšvih už za tři minuty. Po střele Landryho N’Guema zasáhl míč ve vápně rukou Lindsay Rose a rozhodčí Saïd Ennjimi ukázal na značku pokutového kopu.

Anthony Lopes se vydal na druhou stranu, než jakou zvolil Max Gradel, čerstvý mistr Afriky. Takže bylo vyrovnáno - 1:1. A co víc, Rose viděl červenou kartu a poslal Olympique do deseti. Většina diváků na Stade de Gerland se patrně obávala dalších útočných výpadů hostujících vetřelců, ale ty jaksi nepřicházely. Přesto šlo ASSE ještě v prvním poločase do vedení.

Benjamin Corgnet poslal skvostnou přihrávku za obranu nabíhajícímu Hamoumovi, jenž udělal kličku brankáři Lopesovi a vcelku pohodlně skóroval - 1:2. Jen tři minuty po změně stran bylo znovu srovnáno. Domácí na nic nečekali a byli za to odměněni. Fekir zahrával z pravé strany přímý kop a na jeho centr si naskočil Christophe Jallet. Pro bývalého hráče PSG to byla první přesná trefa v této sezoně - 2:2.

S remízou pak zřejmě byly oba celky spokojené, ačkoliv nějaké šance se toho večera ještě objevili. N’Jie chtěl přidat svou druhou branku v zápase, jenže mířil nad. Na druhé straně po centru Gréniera nechtěně orazítkoval Perrin břevno vlastní svatyně. V závěru ještě přispěchal se svou dalekonosnou palbou Hamouma a Anthony Lopes měl co dělat, aby ji vytěsnil na roh. Dělba bodů tedy v podstatě nic nevyřešla. OL je sice první, avšak rivalové z Paříže mají utkání s Métami k dobru. Ve zbytku sezony čekají na klub, který má stále dobrou šanci ukořistit osmý titul v historii, ještě Remeš, Évian, Caen, Bordeaux a Rennes. Zatímco ASSE, které se prozatím stalo ligovým šampionem desetkrát, se střetne s Montpellierem, Bastií, Nice, Évianem a Guingampem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
LidoOP

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Fiasko v podání hlavního sudího.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele