29. kolo
15.03.2015 17:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain 3:2

Po fantastickém postupu přes londýnskou Chelsea v rámci osmifinále Ligy mistrů klopýtlo PSG v Ligue 1 v zápase s Girondins Bordeaux. Dvě přesné Zlatanovy trefy tentokrát nestačily ani na remízu.

První větší šanci utkání připravili Diego Rolán a Isaac Thelin pro Diega Contenta. Bývalý hráč Bayernu Mnichov však na Salvatoreho Siriga nevyzrál. V 18. minutě se však k radosti domácích už skóre měnilo. Po rohovém kopu Wahbiho Khazriho z pravé strany přeskočil Thiaga Silvu Lamine Sané a přesně umístěnou hlavičkou k zadní tyči poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Těsně před poločasem se na hranici pokutového území rychle otočil s míčem Zlatan a Cédric Carrasso měl co dělat, aby jeho pokus vychytal. Domácí brankář se však v 50. minutě příliš nevyznamenal, jelikož místo odklizení míče do bezpečí jen namazal Javieru Pastoremu, který našel Ibrahimoviće a ten si - ač v obležení dvou domácích borců - věděl rady - 1:1.

Na další přesnou trefu se na Stade Chaban-Delmas muselo čekat rovných dvacet minut. Khazri nejprve vůbec netrefil optimálně balon, jenže ten se se štěstím odrazil ke Thelinovi, který jej spoluhráči hlavičkou přiťukl zpět na zadní tyč, kde už měl tuniský reprezentant před sebou naprosto jednoduchou úlohu - 2:1.

Carrasso se poté zaskvěl proti pokusu Lavezziho, avšak nedlouho poté byl argentinský záložník sražen ve vápně Marianem. A když kope Zlatan penaltu, tak ji taky promění - 2:2. V 85. minutě bylo tedy vyrovnáno, jenže remízový stav vydržel pouhé tři minuty. Tehdy totiž Mariano odčinil svou chybu, když před brankou našel Diega Rolána, který z voleje poslal míč mezi nohy italského gólmana.

Střelec vítězné branky byl poté vystřídán, nicméně Les Girondins se i s Jaroslavem Plašilem v sestavě mohli radovat z cenného skalpu úřadujícího mistra, který si v honbě za obhajobou titulu docela zavařil. Oproti tomu Bordeaux stále celkem úspěšně atakuje pohárové příčky. Na čtvrté Monaco nyní ztrácí jen dva body, ačkoliv hráči knížecího klubu stále mají duel s Montpellierem k dobru.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 Jarda Plašil

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Když se přestane po Chelsea trochu kývat židle pod Blancem, tak se dneska znovu rozkývala.

Ale hlavně že máme vzadu jistotu jménem Sirigu

Tak titul se vzdaluje, tak se bude muset pokračovat v jízdě LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele