14. kolo
21.11.2014 20:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

FC Metz - Paris Saint-Germain 2:3

Pařížané se alespoň do nedělního večera poprvé v sezóně vyhoupli na čelo tabulky. Potřebovali k tomu získat tři body v Metách a to se jim nakonec podařilo. Byl to ovšem dost tuhý boj. Domácí kladli velký odpor, sedm minut před koncem se však trefil Ezequiel Lavezzi a připravil soupeři první porážku před jeho fanoušky.

Už před zápasem nebylo v táboře PSG tak zle, jak by se dalo očekávat. Hostující kouč Laurent Blanc nakonec mohl počítat s Gregorym van der Wielem, jehož nasadil už od začátku, i s Blaisem Matuidim, jenž naskočil do hry po obrátce. Především se však vrátil muž číslo jedna s desítkou na zádech.

Sedm týdnů nemohl Zlatan Ibrahimovic obléknout pařížský dres kvůli problémům s patou. A i když se tentokráte střelecky neprosadil, pro Blancovo mužstvo je možná ještě důležitější fakt, že není přímo závislé jenom na švédském útočníkovi. Hostům vyšel vstup do souboje s nováčkem ligy brilantně.

Domácí záložník Sarr si v 9. minutě za vápnem nepočínal důrazně, a proto ho o míč lehce obral Pastore, jenž pak jemným obloučkem překonal gólmana Carrassa. A jen pár minut na to PSG vedl o dvě branky. Lavezziho trestňák se snažil do zámezí odhlavičkovat Bussmann, zamířil však smolně do vlastní sítě.

Svěřenci Alberta Cartiera letos už několikrát ukázali, že předčasně házet flintu do žita není v žádném případě jejich styl. Možná že do karet jim tak trochu zahrálo i nečekaně brzké zranění pařížského záložníka Yohana Cabayeho, neboť Blanc v tu chvíli musel kvůli příchodu Clémenta Chantomeho jedenáctku promíchat.

Mety si v prví půli vytvořily několik šancí na snížení stavu. Malouda byl obzvláště nebezpečný, jeho zakončení chyběla jen větší přesnost, obdobně jako v případě N'Dawovy hlavičky. Na druhé straně opět zahrozil Pastore, jehož přízemní pokus likvidoval až Carrasso, a ani Ibrahimovic v závěru půle gól nakonec nepřidal.

Jestliže však Blancovu výběru krásně vyšel začátek prvního dějství, to druhé pro něj bylo katastrofální. Rabiot ve 49. minutě nešikovně, ale zcela zřetelně srazil ve vápně pronikajícího náhradníka Kryvce a kopala se penalta. Exekutor Maïga pak poslal gólmana Sirigua na opačnou stranu a pohodlně zakončil.

O pár chvil později bylo již vyrovnáno. Van der Wiel zahrál v šestnáctce evidentně rukou a i v tomhle případě se nařizoval pokutový kop, který zase Maïga proměnil. Domácí drželi nadějný výsledek až do 83. minuty. Ibrahimovicův pokus dokázal Carrasso chytit, balón ale vyrazil jen k Lavezzimu, jenž zařídil PSG vítězství.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ibra to rozhodne 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele