12. kolo
01.11.2014 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - Paris Saint-Germain 1:2

PSG dokázal skolit Lorient o jednu branku a ztrácí na Marseille už jen jeden bod. Ta má ovšem ještě k dobru zápas s Lens. Po první půli však v hostující kabině rozhodně veselo nebylo, neboť Raphaël Guerreiro poslal Les Merlus do vedení. Zlepšený výkon ve druhé půli jim ale nakonec ke třem bodům pomohl.

Svěřenci Laurenta Blanca potřebovali nutně zvítězit, aby před derby s Marseille, které se hraje už příští týden v Parku princů, nenabrali nějakou větší ztrátu. A ačkoli domácí zvládli první dějství, v tom druhém soupeř výrazně zabral. Během sedmi minut se trefili Edinson Cavani a Jean-Christophe Bahebeck a zvrátili zápas na stranu pařížského celku.

Zato Sylvain Ripoll a jeho družina jsou i nadále v pořádné bryndě. Od 13. září získali za posledních osm utkání pouhé tři body a spadli už do sestupového pásma na osmnácté místo tabulky. Proti PSG nepomohl ani příchod kapitána Jouffreho, který vynechal pohárové utkání na půdě Évianu. Jen částečně se osvědčil Guerreiro, který zařídil úvodní branku.

Zato Blanc mohl nasadit Cavaniho spolu s Lavezzim, na stopera pak vyslal Marquinhose, který si zahrál místo zraněného Davida Luize zhruba po měsíčním absentování. I když Lorient neměl na svém stánku dobrou bilanci se svým soupeřem, jehož zdolal v minulých deseti vzájemných zápasech jen dvakrát, vstoupil do tohoto klání aktivněji.

Cabaye už zkraje nehlídal svůj prostor tak, jak by měl, Ayew se tak dostal do dobré šance, ale před brankářem Siriguem si neporadil. Gólman Lecomte na druhé straně zlikvidoval možnosti Lucase s Lavezzim, aby se on i jeho spoluhráči mohli před obrátkou radovat z vedení. Ayew v šestnáctce posunul balón na Guerreira, jenž ho z úhlu poslal k tyči.

Jenže vedení domácím vydrželo jen do 61. minuty. Těsně předtím zahrozil již Pastore, ten se však ještě z branky neradoval. Podařilo se to až Cavanimu, jenž těžil z výborné spolupráce Pastore s Mottou, a nadvakrát doklepl balón do prázdné brány. Blanc ihned na to poslal do hřiště Verrattiho s Bahebeckem a tahle změna se vyplatila.

V 68. minutě totiž první jmenovaný adresoval pěkný pas na svého kolegu z lavičky, ten se prosmýkl kolem obránce Wachtera, a protože Lecomte vyběhl ze své svatyně špatně, mohl Bahebeck pohodlně skórovat. PSG tak díky této trefě vylepšil bilanci za posledních 60 utkání pod vedením Blanca, v nichž pouze třikrát prohrál.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdo bude v útoku? Cavani má stopku né? Uvažuju.že bych si to dal na lístek... ;-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele