16. kolo
02.12.2014 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Lorient - Olympique Marseille 1:1

Marseille může v týdnu přijít o první místo. Na půdě Lorientu totiž pouze remizovala 1:1, což znamená, že PSG má šanci ji (v případě vlastní výhry v Lille) vystřídat na čele. Domácí podali velmi odhodlaný výkon a dokázali, že se jejich forma opravdu zvedá a že triumfy v předchozích dvou kolech nebyly náhodou..

Také Marseille sice vstupovalo do zápasu hodně sebevědomě, dnes jej však potopily zejména dvě věci - nečekaně matné představení nejlepšího střelce ligy André-Pierre Gignaca, a především skvělé představení domácí defenzivy. Favorita sice poslal do vedení po půlhodině hry Dimitri Payet, bretaňští však rychle vyrovnali penaltou Jordana Ayewa, bývalého hráče OM.

Mladý Ghaňan mohl otevřít skóre už ve 24. minutě, chytře zamýšlený lob mu však nevyšel; na druhé straně na sebe poprvé upozornil Abdelaziz Barrada, který zblízka pálil příliš vysoko. Lépe hrající hosté však nakonec přece jen udeřili jako první - Thauvin si chytře narazil s Payetem, který následně vtrhnul do vápna a krásnou technickou ránou do vinglu nedal natahujícímu se Benjaminu Lecomtovi žádnou šanci.

Kouč Les Phocéens Marcelo Bielsa se tentokrát rozhodl vytvořit další revoluční formaci 5-1-3-1, která hostům zajišťovala výraznou přítomnost před oběma brankami; na Lorientu však bylo vidět, že hraje přece jen doma (navíc na umělém povrchu), na hřišti se cítil dost pohodlně a vynikal rychlým přechodem do útoku. Walib Masloud sice se svým sólem ještě neuspěl, z další šance však už Les Merlus vyrovnali - brankář Mandanda ve vápně srazil pronikajícího Benjamina Jeannota a pískala se penalta, kterou s klidem proměnil Ayew.

To se psala 37. minuta; od té doby se toho však na hřišti už příliš nestalo. Domácí, jejichž kouč Sylvain Ripoll jako by si s blížícím se koncem stále více uvědomoval, jak je remíza s lídrem vzácná, se totiž poté už vyloženě zatáhli do defenzivy, zatímco Bielsův tým své pološance spolehlivě zahazoval. Brankář Lecomte zlikvidoval pokusy Mendyho (53'), Gignaca (60', 82') i střídajícího benjamínka Batshuayiho (86').

Finální kapitalu za zápasem mohli napsat i těsně mimo hlavičkující Rod Fanni či opět Gignac s Batshuayim, jejichž střely byly zblokovány na poslední chvíli. Ani takto výrazná převaha tedy Les Phocéens ke třem bodům nakonec nestačila a po 16. kole se tak může stát, že se poprvé od zahájení srpnové vítězné vlny marseillešt propadnou tabulkou níže.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele