25. kolo
15.02.2015 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - Olympique Lyon 1:1

Olympique Lyon propásl jedinečnou příležitost odpoutat se na čtyři body od svých pronásledovatelů, jelikož s o záchranu bojujícím Lorientem pouze remizoval.

Les Merlus si nebrali servítky a na svého soupeře vlétli takovým způsobem, že už po čtvrthodině hry mohli vést 2:0. Jak Benjamin Jeannot, tak Rafidine Abdullah sice Anthonyho Lopese překonali, jenže na brankové čáře vše v obou případech hasil Samuel Umtiti. Ofenzivu Lorientu na příkaz trenéra Ripolla podporovali i defenzivní hráči. Jako třeba Vincent Le Goff, jenž po sedmadvaceti minutách hry zakombinoval na levé straně hřiště s Raphaëlem Guerreirem a celou akci zakončil centrem na Jeannota, jehož volej se však nesetkal s přesností.

Teprve o tři minuty později se osmělili hosté. Corentin Tolisso nabil Nabilu Fekirovi, s jehož střelou z úhlu si ale Benjamin Lecomte v klidu poradil. O osm minut později neměl daleko ke skórování Jeannot, leč jeho hlavička nakonec za záda hostující jedničky nepropadla. Jakkoliv to o poločase musel být v šatně klubu ze Stade de Gerland pořádný masakr, hráči si slova Huberta Fourniera k srdci příliš nevzali.

A v 50. minutě inkasovali. Benjamin Jeannot tentokrát centroval a Jordan Ayew se hlavou trefil přesně - 1:0. Na straně Les Gones byl nadále nejaktivnějším fotbalistou Samuel Umtiti, jenž si o čtyři minuty později naběhl na Tolissův přímý kop, ale Lecomteho nepřekonal. Absence Alexandre Lacazetta je holt znatelná, což v 60. minutě potvrdil Nabil Fekir svým pokusem do boční sítě.

Až v 78. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Přes Yoanna Gourcuffa a Henriho Bedima se balon dostal ke Clintonu N’Jiemu, který jej placírkou uklidil do branky - 1:1. Po třiaosmdesáti minutách mohli jít Lyonští do vedení. Halfvolej Christopha Jalleta tečoval domácí Wesley Lautoa, ale do vzdálenějšího rohu díky vynikajícímu zásahu Benjamina Lecomteho nedoletěl. Lorient tedy bude chtít příští týden na tento výsledek navázat v zápase s Évianem, zatímco lídr tabulky se utká s Nantes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Posránci z paříže ztrácej body stejně tak jak OM.. Tak pojďme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele