22. kolo
25.01.2015 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain 0:1

Důležitý souboj o přední pozice zvládlo na Stade Geoffroy-Guichard hostující PSG, jenž skórovalo proti St. Étienne díky proměněné penaltě Zlatana Ibrahimoviče. Svěřenci Laurenta Blanca využili pátečního zaváhání druhé Marseille a dotáhli se bodově na ní. Zároveň odskočili čtvrtým Les Verts na rozdíl čtyř bodů.

Oba týmy musely v průběhu tohoto týdne sehrát těžká utkání v rámci Coupe de France a možná že kvůli téhle skutečnosti nepůsobily nějak živým a čerstvým dojmem. Zápas nenabídl tolik gólových šancí, jak by se na šlágr kola slušelo a patřilo, a dopadl vlastně totožně jako před dvěma týdny v rámci Ligového poháru.

St. Étienne prostě na pařížský celek neumí. Už počtvrté v řadě mu nedokázalo vstřelit jedinou branku, celkově s ním prohrálo popáté za sebou. Před vlastními fanoušky padlo teprve podruhé v sezóně. Navíc po dlouhých dvanácti kolech skončila domácím série neporazitelnosti. Naposledy padli v Ligue 1 na začátku října minulého roku s Toulouse.

Do jakési první pološance se dostal už po čtyřech minutách hry Marquinhos, který trochu netradičně nastoupil na kraji obrany, nicméně jeho pokus dokázal zablokovat Tabanou. Na druhé straně se v 19. minutě propracoval k ohrožení branky Baysse, jenže gólman Sirigu byl mezi třemi tyčemi pozorný.

Ve 26. minutě na půlicí čáře dobře zapracoval Thiago Silva, který sebral míč van Wolfswinkelovi, následně adresoval svou přihrávku na Lucase, který poté svým centrem hledal ve vápně Matuidiho. Avšak ten před domácí brankou selhal v koncovce. Čtyři minuty před koncem ani nepřesná střela Molla nemohla změnit průběžné skóre.

Osm minut po přestávce se již rozvlnila síť, ovšem radost Cavaniho po akci Matuidiho byla předčasná, neboť Uruguayec se nacházel pouze v ofsajdu. O pár chvil později Verratti poslal parádní kolmici na rozeběhnutého Ibrahimovice, který se ocitl za obranou, svou pravačkou vypálil po zemi, a gólman Ruffier musel vyrážet do zámezí.

Z následného rohového kopu hlavičkoval Thiago Silva k tyčce, tam se rukou dotkl míče bývalý Pařížan Clément, a sudí Buquet nařídil pokutový kop. Ačkoli Ibrahimovicovi někdo z tribun svítil do obličeje laserem, z bílého puntíku proměnil. Švéd byl mimochodem v posledním vzájemném měření sil s ASSE také tím, kdo zaznamenal jediný gól utkání.

PSG byl i nadále směrem dopředu nebezpečnější. V 69. minutě se po zkažené rozehrávce Verrattiho nedostal k zakončení Ibrahimovic, v 75. minutě trefil Cavani po pasu Verrattiho obloučkem jen břevno. St. Étienne mohlo vyrovnat snad jen v závěru ze standardky, ta ovšem pro Blancovo mužstvo dopadla ve finále dobře.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jaky mate nazor? penalta, proslapnuti(ne naplno,ale jen spickou a lehce(v vozovkach) mela byt redka ?

Reagovat
smazaný uživatel

Penaltu bych osobně asi taky písknul, ale to záleží na každém rozhodčí, některý pískne a některý ne. No a Ibrův "šlapák".. červenou bych asi nedal, podle mě to nebylo úmyslné a v PL za podobné zákroky většinou taky žlutá. Ale taktéž každý rozhodčí to pískne a vyhodnotí jinak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele