33. kolo
18.04.2015 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - Stade Rennes 1:1

Rennes potvrdilo stoupající formu a na horké monacké půdě dokázalo překvapivě uhrát bod za remízu 1:1. Hosté, kteří zakončí sezonu v klidném středu tabulky, tak potěšili v první řadě fanoušky Marseille a Saint-Étienne - právě jejich týmy totiž bojují s Monakem o poslední příčku zajišťující start v Lize mistrů.

Zdálo se přitom, že domácím bude k výhře stačit šťastná úvodní trefa Bernarda Silvy z 29. minuty; střídající Habib Habibou však nakonec v samém závěru vyrovnal, a nutno dodat, že zaslouženě. Les Rouge et Noir totiž předvedli na Stade Louis II velice dobrý výkon, a vůbec nevadilo, že nevyhráli potřetí za sebou. Jejich kouč Philippe Montanier udělal oproti poslednímu utkání s Guingampem jedinou změnu, když zraněného kapitána Danzého nahradil na pravé straně obranného kvarteta Stevenem Moreirou..

..a právě Moreira málem připravil úvodní gól večera, jeho skvělý pas však Ntep zužitkovat nedokázal. Ve 25. minutě hosté zahrozili podruhé; tentokrát Ntep převzal roli asistenta a nacentroval na zadní tyč, leč Abdoulaye Doucouré před zívající bránou trestuhodně přestřelil. Vzhledem k tomu, že bretaňští byli v úvodní půlhodině jasně lepším týmem, byla vedoucí branka v jejich síti spíše překvapením; také se o ni postarali prakticky sami. Méxerovu strašidelnou hrubku potrestal Silva, který mu ukradl míč a pohotově jej poslal za záda nepřipraveného Benoïta Costila.

Silva s Yannickem Ferreirou-Carrascem následně ještě pálili těsně mimo, toto monacké vzepětí však v kontextu celého zápasu působilo spíše jako krátká epizoda. Jinak totiž Les Rouge et Noir na hřišti překvapivě kralovali. Ve druhém dějství si Costil vůbec nesáhl na míč; nepočítáme-li Carraskův volej, který minul bránu o pár metrů, nevypracovali si domácí ani žádnou další šanci.

Naopak Rennes svědomitě tlačilo na vyrovnání. Ntep pálil po Toivonenově přímém kopu těsně nad, sám švédský střelec poté vyzkoušel pozornost Danijela Subašiće. Jako klíčové se ukázalo Montanierovo rozhodnutí oživit hru nasazením čerstvých Habiboua a Kamila Grosického; polský křídelník byl v závěrečné půlhodině nejlepším mužem na hřišti a mohl sám srovnávat na 1:1, kdyby jeho střelu na poslední chvíli nezblokoval Elderson. V poslední minutě už spolupráce obou nových tváří zafungovala. Grosicki hlavičkoval napříč malým vápnem, Habibou se zbavil pozornosti bránícího Wallaceho a zblízka konečně propálil Subašiće.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jaký horký půdě my prostě doma neumíme zahrát to snad nebylo pro nikoho překvapení ta remíze to už je naše tradice

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele