5. kolo
14.09.2013 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - Olympique Marseille 1:1

Marseille promrhala příležitost vyšvihnout se do čela tabulky, když na hřišti Toulouse pouze remizovala 1:1 - a ještě může být ráda, neboť domácí přišli o výhru až pár minut před koncem.

Po bezbrankové první půli se jako první mezi střelce zapsal domácí Wissam Ben Yedder, a dlouho to vypadalo, že Les Violets míří jak za první letošní výhrou, tak za prvním triumfem nad Marseille po dlouhých šesti zápasech na Stade Municipal; favorita nakonec musel tahat z bryndy nečekaný střelec, brazilský obránce Lucas Mendes, v 87. minutě.

Hráči Les Phocéens vypadali na hřišti roztěkaně a nesoustředěně, jako by už mysleli na nadcházející zápas Ligy mistrů s Arsenalem, zatímco domácí nastoupili s gustem a zejména motor středu zálohy Clément Chantome dělal vše pro to, aby se Casanovův tým v zatím matné sezoně konečně dočkal úspěchu. Byl to právě on, kdo vyzval ke skórování Braithwaiteho, avšak jasně gólovou střelu dánského forvarda odklidil z brankové čáry Morel (přestože asi ani on sám neví, jak se mu to přesně povedlo).

Steve Mandanda se poprvé zapotil po jedovatém halfvoleji Pavle Ninkova, které předcházela pěkná týmová akce - na začátku byl Issiaga Sylla a jeho pas za obranu, následovala Ben Yedderova dobrá práce proti Nkouluovi a konečně finální přihrávka srbskému obránci (který Casanovově novém systému 3-4-1-2 hraje pravého wing-backa a dostává se tak mnohem častěji k útočení).

Hostující lodivod Élie Baup postavil od začátku také novou akvizici Floriana Thauvina, ale i s ním to Marseille trvalo celou půlhodinu, než začalo připomínat onen rozjetý tým ze začátku sezony; Valbuena nadvakrát prověřil pozornost Aliho Ahamady, a Gignac, bývalá opora Toulouse, nevyužil Spajićovy chyby, když tváří v tvář vybíhajícímu brankáři nedokázal zacílit do sítě.

Ben Yedder se po pauze stal hrdinou hned dvakrát - nejprve na vlastní čáře zblokoval Valbuenovu hlavičku, poté se vrátil zpět ke svému řemeslu a vsítil úvodní gól. Největší díl práce však odvedl Oscar Trejo, který přeloboval hostující obranu našel Braithwaiteho; dánský útočník pak tváří v tvář Mandandovi zvolil správné řešení a poslal míč svému útočnému partnerovi, jemuž stačilo dorážet do prázdné brány.

Toulouse by si vítězství určitě zasloužilo - dokládají to i dvě povedené dalekonosné rány Sergeho Auriera, které musel likvidovat Mandanda. Favorit však nakonec přece jen našel sílu k vyrovnání, když Mendes hlavou uklidil za Ahamadu Valbuenův přímý kop - a když Étienne Didot v nastaveném čase netrefil přesně k zadní tyči a zahodil tak poslední gólovku utkání, mohli si marseilleští konečně oddechnout.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele