18. kolo
14.12.2013 17:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Stade Rennes - Paris Saint-Germain 1:3

Po dvou prohrách PSG znovu bodovalo naplno.

Nejprve klub z hlavního města zaskočil svou výhrou Évian, a poté lisabonská Benfika. Žádná z porážek však svěřence Laurenta Blanca mrzet nemusela, jelikož v domácí soutěži zůstali i tak nadále ve vedení a v Lize mistrů už měli stejně zajištěný postup. I z toho důvodu necestoval do Portugalska třeba hvězdný Zlatan Ibrahimović.

A byl to právě zmíněný švédský útočník, kdo mohl jako první vstřelit gól proti Rennes. Jeho střela z přímého kopu v 7. minutě však těsně minula tyč. Od úvodního hvizdu uběhlo sotva dvacet minut, když šli hosté do vedení. Po rohovém kopu se balon odrazil do relativního bezpečí, ale Romain Alessandrini jej nedokázal zkrotit, čehož využil Thiago Motta, jenž si to následně namířil ke kraji velkého vápna a díky přesné trefě na zadní tyč mohl slavit svou vstřelenou branku, což je něco, co se mu předtím více než rok nepodařilo.

Kromě Alessandriniho se pod první gól kvůli svému nedůrazu podepsal také Jean-Armel Kana-Biyik. A právě tihle dva dostali ke konci první půle příležitost své zaváhání odčinit. První jmenovaný kopal roh, který se snesl až k tomu druhému, jenž byl ke škodě domácích mimo ideální balanc, takže mezi tři tyče netrefil.

Šest minut po výměně stran se na brankáře Costila hnal Lavezzi. Neproměnil, nicméně odražený balon sebral Verratti a jeho rychlost zapříčinila, že se do slibné šance dostal Matuidi. Jenže, než stihl cokoliv udělat, ocitl se díky nešikovnému zásahu Cédrika Hountondjiho na zemi uvnitř pokutového území a kopala se penalta. Ty má v PSG na starosti Zlatan. A protože poslal gólmana na opačnou stranu, šel jeho tým do dvoubrankového vedení.

Rennes rozhodně útočné zbraně nesložilo a vytvořilo si dobré možnosti, které ovšem vyžadovaly jiné, než zvolené řešení. Nejprve si slušnou palebnou pozici vytvořil Nelson Oliveira, ovšem jeho pokus šel přímo na brankáře Siriga. Následně vyrobili hosté, konkrétně Verratti, chybu v rozehrávce a domácí se hnali ve čtyřech proti dvěma obráncům. Oliveira však volil přihrávku na Jonathana Pitroipu, přičemž zbylí dva spoluhráči byli na levé straně v mnohem lepší pozici.

V minutě 67. zahrál stoper Alex před vlastním pokutovým územím rukou a Rennes dostalo výhodu přímého kopu. K míči s stoupl Alessandrini a vystřelil do míst, kde stál Salvatore Sirigu, jemuž střela prakticky proklouzla mezi prsty - 1:2. Inkasovaný gól šel zcela jednoznačně na vrub italského gólmana, takže není divu, že svým nepřesvědčivým zákrokem velice rozhněval svého kouče.

V první minutě nastavení se dočkal i druhý ze superstřelců pařížského klubu. Hráči domácího celku na útočné polovině chybovali, načež se hosté hnali do brejku. Verratti vybídl Cavaniho, jenž z kraje pokutového území trefil po zemi přesně ke vzdálenější tyči - 1:3. Stade Rennes tedy prohrálo podruhé v řadě, zatímco PSG má jistotu, že i po 18. kole bude vést tabulku Ligue 1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Paříž absolutně bez stresu, navíc se mi líbí, že hráči to hrajou kolektivně a docela se tím i baví...PSG mají letos na to ziskat alespoň dvě trofeje...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele